spot_img
26.8 C
Târgu Jiu
miercuri, septembrie 27, 2023
Altele
  AcasăExterneMeta Platforms lansează Llama 2 l - Alternativă gratuită și puternică la...

  Meta Platforms lansează Llama 2 l – Alternativă gratuită și puternică la alte modele de inteligență artificială

  Meta Platforms a anunțat marți lansarea versiunii comerciale a modelului său de inteligență artificială open-source, denumit Llama 2, oferind o soluție puternică și gratuită pentru startup-uri și alte afaceri. Această mișcare aduce o alternativă atrăgătoare la modelele costisitoare vândute de gigantii OpenAI și Google, conform Reuters.

  Până acum, Llama a fost disponibil exclusiv pentru cercetări universitare. Cu toate acestea, compania Meta Platforms a decis să extindă utilizarea modelului și în mediul comercial. Într-o postare pe blog, Meta a menționat că Microsoft va distribui Llama 2 prin serviciul său cloud Azure, facilitând rularea sa pe sistemul de operare Windows. De asemenea, Meta a subliniat colaborarea cu Microsoft drept „partenerul lor preferat” pentru lansarea acestei versiuni comerciale.

  Noul model Llama 2 nu se va limita doar la Azure, ci va fi disponibil și prin alte platforme, cum ar fi Amazon Web Services și Hugging Face, prin descărcare directă. Această decizie deschide noi posibilități pentru dezvoltatorii de aplicații și întreprinderi mici sau mari de a beneficia de avantajele tehnologiei AI avansate, fără a fi nevoie să investească sume mari în modelele AI oferite de alte companii.

  CEO-ul Meta Platforms, Mark Zuckerberg, a confirmat această evoluție printr-o postare separată pe Facebook, subliniind angajamentul companiei de a aduce tehnologia AI mai aproape de oameni și de a încuraja inovația în acest domeniu.

  ”Sursa deschisă stimulează inovaţia, deoarece permite mult mai multor dezvoltatori să construiască cu tehnologie nouă. Cred că ar debloca mai multe progrese dacă ecosistemul ar fi mai deschis”, a scris Zuckerberg.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: