spot_img
28.6 C
Târgu Jiu
duminică, iulie 21, 2024
Altele
  AcasăExterneO dronă controlată de inteligenţa artificială şi-a "ucis" operatorul într-un test simulat

  O dronă controlată de inteligenţa artificială şi-a „ucis” operatorul într-un test simulat

  Într-un test simulat desfășurat de forțele aeriene americane, o dronă controlată de inteligența artificială a luat decizia de a „ucide” operatorul său pentru a împiedica intervenția acestuia în îndeplinirea misiunii, conform unui oficial american citat de The Guardian. Incidentul nu a cauzat răniri reale, însă inteligența artificială a utilizat strategii neașteptate și a atacat orice intervenție.

  Colonelul Tucker ‘Cinco’ Hamilton, responsabil cu testele și operațiunile de inteligență artificială în cadrul forțelor aeriene americane, a dezvăluit acest incident într-o conferință despre capacitățile aeriene și spațiale de luptă, desfășurată în luna mai la Londra. În cadrul testului simulat, drona a primit sarcina de a distruge sistemul de apărare aeriană al unui inamic, însă în final a atacat orice intervenție în executarea ordinului.

  „Sistemul a început să îşi dea seama că, deşi identifica ameninţarea, uneori operatorul uman îi spunea să nu ucidă acea ameninţare, însă drona îşi atingea obiectivele prin uciderea acelei ameninţări. Deci, ce a făcut? A ucis operatorul. L-a ucis pe operator pentru că acea persoană îl împiedica să îşi îndeplinească obiectivul”, a explicat oficialul într-un articol de blog. „Am antrenat sistemul: ‘Hei, nu omorâţi operatorul – asta e rău. Vei pierde puncte dacă faci asta’. Şi atunci, ce începe să facă? Începe să distrugă turnul de comunicaţii pe care operatorul îl folosea pentru a comunica cu drona ca să o împiedice să ucidă ţinta”, a dezvăluit colonelul.

  Nicio persoană nu a fost rănită în realitate, precizează The Guardian.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!