spot_img
14.6 C
Târgu Jiu
duminică, iunie 4, 2023
Altele
  AcasăExterneProtest în Georgia față de proiectul de lege privind „agenții străini”, inspirat...

  Protest în Georgia față de proiectul de lege privind „agenții străini”, inspirat de Moscova

  Poliția din capitala Georgiei, Tbilisi, a folosit gaze lacrimogene, tunuri de apă și grenade asomatoare miercuri seara, încercând să disperseze protestatarii care au ieșit în stradă, pentru a doua zi, împotriva legii „agenților străini”. Despre aceasta, criticii spun că semnalează o înclinare spre autoritarism și dăunează șanselor Georgiei de a strânge legăturile cu Europa, relatează Reuters, potrivit hotnews.ro.

  Sute de polițiști, mulți purtând scuturi antirevoltă, s-au adunat pe străzile din jurul clădirii parlamentului în încercarea de a dispersa protestatarii. Spre deosebire de ciocnirile violente de marți seara, nu au existat semne că demonstranții ar fi aruncat cu cocktailuri Molotov sau cu pietre în polițiști.

  Nori de gaze lacrimogene au zburat pe bulevardul central Rustaveli din Tbilisi, unde se află parlamentul, forțând cel puțin pe unii dintre de manifestanți să se îndepărteze.

  Legea ar duce la declararea ca agenți străini a mass media și a ONG-urilor finanțate de alte țări, lege inspirată din Rusia, potrivit criticilor.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: