spot_img
24 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 20, 2024
Altele
  AcasăExternePROTESTE: Manifestanţii cer, la Berlin, ”diplomaţie în loc de livrarea de arme”

  PROTESTE: Manifestanţii cer, la Berlin, ”diplomaţie în loc de livrarea de arme”

  Aproximativ 10.000 de persoane, potrivit poliţiei, s-au adunat sâmbătă în centrul Berlinului, pentru a cere să se negocieze cu Moscova în loc să se livreze arme Ucrainei, la un an şi o zi de la invazia rusă, relatează AFP, potrivit news.ro.

  Organizat de o reprezentantă politică a extremei stângi, Sahra Wagenknecht, şi de către feminista Alice Schwarzer, acest miting – cu sloganul ”Ridicarea pentru pace” – este extrem de controversat, după ce reprezentanţi ai extremei drepte s-au alăturat acestei iniţiative.

  La Poarta Brandenburg, Wagenknecht şi Schwarzer au vorbit şi au îndemnat la ”politică şi nu la livrarea de arme” în faţa unor manifestanţi înfofoliţi din cauza frigului şi averselor de ninsoare.

  Wagenknecht şi Schwarzer au lansat, la 10 februarie, o petiţie pe Internet – intitlată ”Manifest pentru pace” -, care revendică peste 645.000 de semnături.

  Un purtător de cuvânt al Poliţiei din Berlin a anunţat că alte manifestaţii, ale aceleiaşi mişcări, au fost anunţate, dar şi contra-manifestaţii.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!