spot_img
16.7 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 29, 2024
Altele
  AcasăExterneRegele Charles al III-lea a primit Coroana Sfântului Edward

  Regele Charles al III-lea a primit Coroana Sfântului Edward

  Regele Charles al III-lea a primit Coroana Sfântului Edward, sâmbătă, la Westminster Abbey, în cadrul ceremoniei de încoronare, iar cei prezenţi au spus: „God Save The King”, anunță news.ro.

  Regele a primit Coroana Sfântului Edward, care este folosită doar pentru acest ritual. Confecţionată pentru regele Charles al II-lea în 1661, aceasta cântăreşte aproape două kilograme. Acoperită cu un glob şi o cruce, simbolizând lumea creştină, este realizată din aur masiv şi încrustată cu rubine, ametiste, safire, granate, topaz şi turmaline.

  Prinţul William i-a adus un omagiu tatălui său în timpul ceremoniei de încoronare. Moştenitorul tronului, William, Prinţul de Wales, a îngenuncheat în faţa tatălui său şi a spus: „Eu, William, Prinţ de Wales, îţi jur loialitatea mea şi îţi voi aduce credinţa şi adevărul, în calitate de supus. Aşa sa mă ajute Dumnezeu!”. Apoi şi-a sărutat tatăl.

  Regina Camilla a primit Coroana Reginei Mary şi sceptrul regal. Uimitoarea coroană a reginei Mary este încrustată cu 2.200 de diamante. Coroana a fost concepută pentru încoronarea reginei Maria în 1911. La Încoronarea din 1911, coroana conţinea trei diamante mari, Cullinan III şi Cullinan IV. Ulterior, acestea au fost înlocuite cu replici din cristal. Coroana a fost repoziţionată cu diamantele Cullinan III, IV şi V pentru încoronarea de sâmbătă.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!