spot_img
7.7 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 18, 2024
Altele
  AcasăCulturaFestivalul - concurs de muzică populară oltenească „Maria Apostol“, la debut

  Festivalul – concurs de muzică populară oltenească „Maria Apostol“, la debut

  Festivalului – concurs de muzică populară oltenească “MARIA APOSTOL”, ajuns la cea de-a XII-a ediție, va avea loc vineri, 12 mai, în localitatea Runcu.

  „Festivalul, organizat la Runcu, într-o zonă cu bogate tradiții etnofolclorice, își propune  să contribuie la descoperirea și promovarea celor mai valoroși interpreți de muzică populară, la stimularea interesului publicului pentru receptarea creațiilor folclorice autentice, la valorificarea comorilor cântecului popular oltenesc.

  Evenimentul ne reamintește de minunata „privighetoare de la Gorj”. Maria Apostol a debutat în muzică la frageda vârstă de 5 ani, pe scena Căminului cultural din Runcu. Până la 14 ani a obţinut numai locul întâi la toate concursurile ţinute în judeţ. La 16 ani, în tabăra de copii de la Năvodari, a obţinut locul întâi pe ţară din 600 de concurenți.

  Repertoriul Mariei Apostol conţine peste 200 de cântece de mare sensibilitate artistică. Mai mult decât atât, ea a cântat cu mult succes pe scenele din Polonia, Anglia, Franţa, Germania, Italia, Grecia, Israel, Rusia, Iugoslavia, Cehoslovacia, Austria, Ungaria şi Bulgaria“, se arată într-un comunicat al Centrului Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPC) Gorj.

  Festivalul are două secțiuni și este deschis tinerilor interpreți din județele Olteniei cu vârsta între 7-35 ani. Fiecare județ are dreptul de a participa cu 2 concurenți, cu excepția județului Gorj care poate participa cu mai mulți. Soliștii vocali vor prezenta în concurs două piese (una fără acompaniament – doină sau baladă), de preferat o piesă din repertoriul Mariei Apostol. Nu sunt admiși în concurs soliști vocali, angajați ai unor orchestre profesioniste.

  Manifestarea este organizată de Centrul Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Consiliul Local și Primăria Runcu, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” și Școala Populară de Artă “Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: