spot_img
21.9 C
Târgu Jiu
marți, iulie 23, 2024
Altele
  AcasăExterneSchimbarea de sex interzisă de Rusia

  Schimbarea de sex interzisă de Rusia

  Vladimir Putin, președintele Rusiei, a promulgat o lege care interzice schimbarea de sex atât din punct de vedere medical, cât și în documentele oficiale de identitate. Această măsură, susținută de parlamentul rus ca o formă de prevenire a degenerării copiilor și adulților ruși, a stârnit reacții puternice din partea comunității LGBT.

  Legea a fost adoptată în unanimitate de camera inferioară a parlamentului, Duma de Stat, pe 14 iulie, urmând ca cinci zile mai târziu să fie aprobată și de Senat, potrivit agenției de știri EFE, citată de Agerpres.

  Prin această lege, orice intervenție medicală care vizează schimbarea sexului, atât chirurgicală, cât și medicamentoasă, va fi interzisă în Rusia. Excepție vor face doar intervențiile medicale necesare pentru tratarea unor anomalii congenitale și afecțiuni genetice și endocrine asociate cu formarea incorectă a organelor genitale la copii, dar numai după evaluarea unei comisii de experți.

  Legea introduce și restricții severe în privința adopțiilor de către persoanele care au efectuat o operație de schimbare de sex, iar căsătoriile în care unul dintre soți a trecut prin această intervenție vor fi anulate. În 2020, reforma constituțională rusă a consfințit căsătoria ca fiind exclusiv o uniune între un bărbat și o femeie.

  Viceministrul rus al sănătății, Oleg Salagai, a dezvăluit că, în iunie anul trecut, au fost înregistrate 996 de cereri de schimbare de sex în Rusia, iar între 2018 și anul trecut, peste 2.700 de cetățeni ruși și-au schimbat sexul în documentele oficiale.

  Această lege controversată a stârnit îngrijorare în comunitatea LGBT din Rusia și din afara țării, iar criticii o consideră o măsură discriminatorie și o încălcare a drepturilor omului. De partea cealaltă, susținătorii argumentează că aceasta protejează valorile tradiționale și familia tradițională.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!