spot_img
21.3 C
Târgu Jiu
marți, iunie 25, 2024
Altele
  AcasăExterneȘeful NASA, îngrijorări serioase: China ar putea revendica întinderi vaste pe Lună

  Șeful NASA, îngrijorări serioase: China ar putea revendica întinderi vaste pe Lună

  Bill Nelson, administrator NASA, fost senator american și astronaut al navetei spațiale, a declarat că întrecerea pentru stabilirea unei prezențe lunare este din ce în ce mai strânsă și ar putea avea o semnificație strategică pe termen lung, anunță The Telegraph, potrivit stiripesurse.ro.

  „Este un fapt: ne aflăm într-o cursă spațială”, a declarat el pentru Politico. „Și este adevărat că ar fi bine să fim atenți ca ei să nu ajungă pe Lună sub pretextul cercetărilor științifice. „Nu este dincolo de domeniul posibilității ca ei să spună: „Nu vă apropiați, suntem aici, acesta este teritoriul nostru””, a spus el.

  Interesul Beijingului pentru spațiu s-a intensificat în ultimii ani. La sfârșitul anului trecut, China și-a inaugurat propria stație spațială, lansând misiunea Shenzhou din deșertul Gobi.

  Trei „taikonauți” – termenul chinezesc pentru astronauți – au înlocuit echipajul care a ajutat la construirea laboratorului orbital, stabilind poziția Beijingului ca actor major în explorarea spațiului.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!