spot_img
21 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 15, 2024
Altele
  AcasăExterneSfârșitul unei ere. China își pierde titlul de cea mai populată țară...

  Sfârșitul unei ere. China își pierde titlul de cea mai populată țară din lume

  Recensământul sau numărarea de oameni nu este niciodată o sarcină ușoară, dar Națiunile Unite spun că ultimele sale calcule arată că, până la sfârșitul acestui weekend, India va avea mai mulți oameni decât China, marcând o schimbare epocală în demografia globală, relatează CNN, potrivit hotnews.ro.

  Cea mai mare parte a lumii s-a născut sau a crescut în timp ce China a deținut titlul de cea mai populată țară din lume, dar decenii de politici restrictive care limitează familiile la un copil au încetinit dramatic rata natalității, permițând Indiei să preia încet ștafeta, deși nu e neapărat un lucru pe care majoritatea țărilor să îl râvnească.

  În urmă cu câțiva ani, prim-ministrul Narendra Modi și-a exprimat îngrijorarea cu privire la „explozia populației” din India și a laudat familiile care au luat în considerare impactul pe care l-ar avea numărul mai mare de copii asupra lor și asupra națiunii.

  CNN a analizat datele privind previziunile populației mondiale ale ONU și a vorbit cu experți pentru a explora detaliile despre schimbarea demografică a Indiei.

  Se estimează că India va ajunge la 1,42 miliarde de oameni în acest an, depășind China pentru prima dată de când Organizația Națiunilor Unite a început să facă aceste înregistrări privind populația în 1950.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: