spot_img
21 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 15, 2024
Altele
  AcasăExternePapa Francisc l-a umilit public pe Viktor Orban, chiar la Budapesta

  Papa Francisc l-a umilit public pe Viktor Orban, chiar la Budapesta

  Papa Francisc, un neobosit apărător al ”deschiderii către ceilalţi”, a pledat sâmbătă în favoarea ”eradicării relelor indiferenţei” la o întâlnire cu refugiaţi, în a doua zi a vizitei sale în Ungaria, relatează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

  El a avertizat împotriva ”rigidităţii”, ”închiderilor” şi tendinţei ”replierii”, într-un discurs pe care l-a susţinut în faţa premierul naţionalist Viktor Orban, pe care l-a arătat cu degetul din cauza politicii acestuia împotriva migranţilor.

  Sâmbătă, aproximativ 600 de refugiaţi – majoritatea originari din Ucraina – şi persoane sărace s-au adunat la Biserica neogotică Sfânta Elizabeta, construită la sfârşitul secolului al XIX-lea în centrul capitalei ungare.

  Aproximativ 1.000 de credincioşi au asistat la eveniment, în curtea bisericii.

  După ce a ascultat diverse mărturii, între care şi a lui Oleg Iakovlev, un ucrainean cu cinci copii, care a povestit că a fugit din ţara sa aflată în război, Papa le-a mulţumit ungarilor şi asociaţiilor religioase că au primit cu ”generozitate” şi ”entuziasm atât de mulţi refugiaţi ucraineni”, fără să-i evoce pe cei din alte ţări.

  Spre deosebire de discursul său obişnuit, Guvernul Orban îşi laudă ospitalitatea oferită celor veniţi din Ucraina vecină – o temă centrală a acestei a doua vizite a Papei în mai puţin de doi ani în această fostă ţară comunistă din Europa de Est.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: