spot_img
6.2 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
  AcasăHeadlines„Să ajutăm copiii să viseze!”, tema săptămânii la Muzeul Județean Gorj

  „Să ajutăm copiii să viseze!”, tema săptămânii la Muzeul Județean Gorj

  Peste 40 de copii și tineri au participat, vineri, la „Atelierele de Creație și Educație” de la Muzeul Județean Gorj Alexandru Ștefulescu. Provocarea, de această dată, a fost nu doar pentru participanți, ci și pentru specialiștii și colaboratorii muzeului, tema zilei fiind „Să ajutăm copiii să viseze!”.

  La activități au participat elevi de la Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu și Școala Gimnazială „Antonie Mogoș” Ceauru-Bălești, precum și copii înscriși la grupa cu participare individuală, cu toții primind … „sarcina de a visa”. Activitățile au început cu un tur de vizitare prin expoziția de istorie a muzeului, din Preistorie până în Epoca Modernă, unde participanții au admirat obiectele de patrimoniu și au aflat povestea unor mari personalități gorjene de nivel național, precum Tudor Vladimirescu și alții. După aceea, au vizionat filmulețe educativ-motivaționale, din care au putut desprinde învățăminte despre cum să-și aleagă drumul în viață.

  În a treia parte a programului, în cadrul atelierului de creație prin arte combinate, plecând de la o schiță primită de la organizatori, copiii și tinerii și-au realizat un autoportret intuitiv, care trebuia să arate cine vor fi ei în viitor. După aceea, participanții și-au prezentat la microfon viziunea, prin metoda improvizației, străduindu-se, chiar, să-i convingă pe colegii de atelier să le devină clienți. Ei au conștientizat că, pentru a-și câștiga existența din pasiunea lor, trebuie să devină cei mai buni în acel domeniu și să învețe să-și vândă produsele sau serviciile rezultate. De exemplu, unul dintre tineri, care visează să devină vedetă rock, a trebuit să-și închipuie că a devenit, deja și să facă reclamă propriului concert: „Hei! Sunt Mugurel și vă aștept mâine, la concert, să ne bucurăm împreună de muzica rock!” a strigat el la microfon, încurajat de aplauzele asistenței. Pe parcursul atelierului, fețele copiilor și tinerilor s-au transfigurat, cu toții văzând, nu doar cu ochii minții, cum ar fi să devină, în viitor, ce-și doresc ei cel mai mult. Au acceptat, însă, că trebuie să aibă și o soluție de rezervă, dacă nu vor reuși să câștige bani din pasiunea lor și, în această situație, să nu renunțe la ea, pentru că-i face fericiți, dar să o păstreze pentru timpul liber.

  „Atelierele de Creație și Educație” fac parte din Programul de Educație Muzeală, organizat de Consiliul Județean Gorj, prin Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: