spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
miercuri, iulie 24, 2024
Altele
  AcasăExterneStatele Unite l-ar fi convins pe Zelenski să își reducă din condiții...

  Statele Unite l-ar fi convins pe Zelenski să își reducă din condiții pentru a negocia cu Rusia

  Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și-ar mai fi redus din condiţiile pe care le pune pentru a se aşeza la masa negocierilor cu Rusia ca să pună capăt războiului, după „zile de discuții între Kiev şi Washington”, a scris joi cotidianul ucrainean Kyiv Post, citat de EFE, anunță hotnews.ro.

  Publicaţia ucraineană scrie că administraţia preşedintelui american Joe Biden a reuşit să obţină flexibilizarea condiţiilor liderului de la Kiev atunci când vine vorba să negocieze pacea cu Rusia.

  Zelenski a transmis constant, până acum, că nu va negocia cu Rusia atât timp cât Vladimir Putin se va afla la putere: „Ucraina nu va negocia cu Rusia atâta timp cât Putin este președintele Federației Ruse”. De altfel, încă din 4 octombrie preşedintele ucrainean a semnat un decret care prevede ca „imposibilă” perspectiva oricăror negocieri între Kiev şi liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.

  Kyiv Post, care citează doi funcţionari familiarizaţi cu subiectul, aminteşte că în 6 noiembrie Zelenski spunea că este deschis „discuţiilor sincere” cu Rusia. Pentru a face asta, Zelenski a formulat o serie de alte condiţii, dintre care unele deja cunoscute, precum restabilirea integrităţii teritoriale a Ucrainei, pedepsirea criminalilor de război şi reparaţii de război.

  Însă, spre deosebire de anunţurile anterioare, Zelenski a „omis” să menţioneze condiţia potrivit căreia Putin trebuie destituit din funcţie înainte de a putea avea loc astfel de negocieri, a remarcat cotidianul ucrainean, scrie Agerpres, citând EFE.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!