spot_img
37.2 C
Târgu Jiu
luni, iulie 15, 2024
Altele
  AcasăExterneVerdictul de vinovăție al lui Trump reduce sprijinul electoral al republicanilor, arată...

  Verdictul de vinovăție al lui Trump reduce sprijinul electoral al republicanilor, arată un sondaj Reuters/Ipsos

  Un sondaj realizat de Reuters/Ipsos relevă că verdictul de vinovăție al lui Donald Trump în cazul Stormy Daniels are un impact semnificativ asupra sprijinului său electoral.

  Zece la sută dintre alegătorii republicani înregistrați afirmă că sunt mai puțin dispuși să voteze pentru Trump, după condamnarea sa pentru falsificarea documentelor contabile, pentru a plăti tăcerea unei starlete. Cu toate acestea, majoritatea republicanilor (56%) susțin că verdictul nu va influența decizia lor de vot, în timp ce 35% sunt chiar mai predispuși să-l susțină pe Trump.

  În rândul alegătorilor independenți, 25% au declarat că verdictul i-a făcut mai puțin probabil să-l voteze pe Trump, în comparație cu 18% care afirmă că sunt mai predispuși să-l sprijine și 56% care spun că verdictul nu va avea niciun impact asupra deciziei lor de vot.

  Aceste date sunt importante, deoarece o pierdere de 10% din sprijinul republicanilor ar putea afecta serios șansele lui Trump în alegerile prezidențiale din 2024. Deși Biden și Trump sunt foarte apropiați în sondaje, cu 41% dintre alegători spunând că ar vota pentru Biden și 39% pentru Trump dacă alegerile ar avea loc acum, chiar și o mică schimbare în sprijinul electoral în statele competitive poate decide rezultatul alegerilor.

  Sondajul Reuters/Ipsos, care a chestionat 2.556 de adulți americani, reflectă complexitatea și volatilitatea peisajului politic actual din SUA și subliniază cât de delicate pot fi echilibrele electorale în fața unor astfel de evenimente juridice și politice.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!