spot_img
9.1 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 23, 2024
Altele
  AcasăExterne(VIDEO) Italia - Avertizare de cod roșu din cauza ploilor. Școli închise...

  (VIDEO) Italia – Avertizare de cod roșu din cauza ploilor. Școli închise și nouă victime

  O serie de ploi fără precedent, care au crescut rapid nivelul râurilor până la revărsare în câteva ore, au fost înregistrate în regiunea Emilia-Romagna din Italia. Aproape toate cursurile de apă dintre Rimini și Bologna, în total douăzeci și unu, au inundat zone extinse din Romagna între miercuri și joi dimineață, conform agenției de presă Ansa.

  În unele zone, debitul apei a crescut în câteva minute, inundând chiar și etajele superioare ale caselor. Opt persoane au murit, neputând să se salveze și rămânând captive în etajele inferioare ale caselor sau în mașini. Furie înăbușitoare a inundațiilor a dus și la moartea unei femei în Ronta di Cesena, găsită dimineața pe plaja Cesenatico. Il Savio a purtat trupul pe o distanță de douăzeci de kilometri în câteva ore. În întreaga regiune a Romagna, salvatorii au depus eforturi pentru a salva și ajuta oamenii aflați în dificultate. Linii electrice și telefonice au fost întrerupte, multe rute de acces fiind accesibile doar cu bărcile, iar o zonă vastă izolată de restul Italiei: trenuri oprite, autostrada practicabilă doar pentru o mică parte a zilei, multe drumuri închise.

  Zonele cele mai periculoase au fost evacuate, iar acolo unde au rămas, oamenii au fost sfătuiți să se refugieze la etajele superioare ale caselor. Mii de persoane și-au părăsit locuințele. Situația reală a depășit cele mai pesimiste prognoze și asta și din cauza faptului că ploile (unele zone au înregistrat de două ori cantitatea normală de apă pentru luna mai, într-un interval de 36 de ore) au căzut într-o regiune deja afectată de inundațiile de acum două săptămâni.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: