spot_img
18.9 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 3, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesReducerea aparatului birocratic, creșterea salariilor și a investițiilor - câteva dintre soluțiile...

  Reducerea aparatului birocratic, creșterea salariilor și a investițiilor – câteva dintre soluțiile PSD pentru noul Guvern

  PSD își asumă guvernarea într-o perioadă complicată din punct de vedere economic, social și politic. Pentru a reduce cheltuielile publice, social-democrații, cei care vor prelua funcția de premier în perioada următoare, au în plan o serie de măsuri. Printre ele se numără și diminuarea aparatului birocratic, ca număr de funcții în Ministere și Agenții ale Statului. Pentru populație, aceștia propun creșterea veniturilor.

  Există o listă a priorităților social-democraților, imediat ce vor prelua guvernarea, pe primele locuri fiind scăderea prețului alimentelor, scăderea inflației și diminuarea aparatului birocratic.

  „Am arătat responsabilitate și am rămas, cu fiecare măsură adoptată, fideli principiilor care pun cetățeanul pe primul plan. Suntem pregătiți să propunem echipei guvernamentale un Prim-Ministru social democrat și angajamente economice ambițioase, în beneficiul fiecărui român:

  -scăderea prețului la alimente – prioritate imediată;

  -scăderea inflației până la pragul de 8% în luna septembrie 2023;

  -diminuarea aparatului birocratic, ca număr de funcții în Ministere și Agenții ale Statului, cu scopul de a reduce cheltuielile publice”, anunță deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj.

  Proiecții pentru 2025

  Din 2025, PSD plănuiește majorarea veniturilor populației, creșterea puterii de cumpărare, creștere economică, reducerea datoriei publice, dar și dublarea investițiilor, prin atragerea de fonduri europene.
  „Pachetul de măsuri guvernamentale propus de PSD țintește:
  -Salariul minim net de cel puțin 500 de euro net/lunar, de la 1 ianuarie 2025;
  -Salariul de 1000 de euro net/lună pentru cel puțin 1,5 milioane de contracte individuale cu normă întreagă, de la 1 ianuarie 2025;
  -Creșterea puterii de cumpărare, astfel încât România să ajungă la 82% din media UE, față de 77%, cât este în prezent;
  – Creștere economică susținută, PIB de 360 de miliarde de euro în 2024, cu 50% mai mare decât cel din 2021;
  -Creșterea consistentă a investițiilor publice la un nivel fără precedent – peste 25 de miliarde de euro în 2024 ( 126 de miliarde de lei); este efectiv o dublare a investițiilor comparativ cu cele din 2021 ( 59 de miliarde de lei) care poate fi susținută și urmare a atragerii și utilizării mai bune a fondurilor europene;
  – Acordarea de stimuli pentru populație și economie de 10% din PIB;
  – Reducerea datoriei publice la 46% din PIB în 2024”, a mai transmis deputatul Weber.

  Acestea reprezintă doar o parte dintre măsurile prevăzute în programul de guvernare pregătit de PSD.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: