spot_img
21.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 20, 2024
Altele
  AcasăCulturaActori celebri vin la Peștișani la festivalul organizat de actorul Cuzin Toma

  Actori celebri vin la Peștișani la festivalul organizat de actorul Cuzin Toma

  Actorii Andreea Gramosteanu, Tudor Istodor si Octavian Strunila vor fi prezenți la prima ediție a festivalului „Film în sat”, care va avea loc între 3 și 5 iunie în comuna Peștisani, din județul Gorj. Aceștia se vor întâlni cu publicul și vor intra în dialog cu spectatorii.

  Prima proiecție a festivalului va fi cea a lungmetrajului „Și atunci, ce e libertatea?“, după care publicul este invitat la o discuție la care va participa unul dintre actorii filmului, Cuzin Toma, inițiatorul festivalului, interpret al personajului Culai, în filmul regizat de Andrei Zinca.
  Tot în prima seară, la finalul proiecției filmului „#dogpoopgirl“, în regia lui Andrei Hutuleac, actorii Andreea Gramosteanu și Tudor Istodor vor împărtași publicului informații prețioase despre frumoasa lume a cinematografiei.
  O altă discuție este cea dedicată filmului „Complet Necunoscuți“. La finalul proiecției, publicul îi va întâlni pe regizorul Octavian Strunilă și pe actrița Andreea Gramoșteanu.
  Toate discuțiile vor fi moderate de Irina-Margareta Nistor, curatorul festivalului. Criticul de film a pregătit și câteva surprize pentru oaspeți: retrospective ale filmului românesc de scurtmetraj, dar și o selecție a filmelor de animație realizate de Ion Popescu Gopo.

  „Filmul este memoria noastră colectiva”

  Actorul Cuzin Toma, președintele festivalului de arta „Film în sat”, spune că festivalul va fi o șansă  „Festivalul vine cu o șansă uriașă pentru foarte mulți copii: accesul la cultură. Când spun cultură, cuprind tot. Arta, istorie, știința. Căci filmul este acea ramură artistică ce unește tot ceea ce ține de identitatea unui popor. Tradiții, obiceiuri, istorie. Pe toate le veți întâlni la Peștisani. Filmul este memoria noastră colectivă”.

  Festival pentru toate vârstele

  Festivalul este dedicat tuturor vârstelor, deoarece vor avea loc activăți potrivite pentru toți participanții. Astfel, părinții le pot oferi copiilor oportunitatea de a învăța lucruri noi și de a își descoperi o nouă pasiune, la atelierele de teatru și de percuție.

  Sâmbătă, 4 iunie, vor avea loc două ateliere de teatru pentru copii susținute de Școala Teatru de Artă – pentru grupele de vârstă 8-14 ani, respectiv 16-18 ani, precum și un atelier de percuție pentru copii, susținut de Mihai Axinte, pentru grupa de vârstă 8-14 ani.
  Pe lângă filme, teatru și muzică, adulții se pot înscrie la un atelier de dans contemporan susținut de Teodora Velescu.
  Programul complet al tuturor proiecțiilor de film si al activitățiilor culturale este disponibil pe site-ul festivalului, https://www.filminsat.ro/program .

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!