spot_img
22.3 C
Târgu Jiu
vineri, iulie 19, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesCălinoiu, pică "testul" la Consiliul Judeţean

  Călinoiu, pică „testul” la Consiliul Judeţean

  Cu o campanie electorală începută neoficial, candidaţii la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean au început deja să-şi facă apariţia prin judeţ, la diferite momente importante din viaţa comunităţilor locale. Dacă din partea PDL Gorj se ştie sigur că liderul Ion Ruşeţ va fi cel care va încerca să schimbe culoarea roşie a instituţiei, în ceea ce priveşte social democraţii, există fel de fel de speculaţii. Unul ar fi acela că sondajul ce se va face în interiorul USL, pe vot politic şi pe candidat, va fi determinant pentru stabilirea celui ce va reprezenta Uniunea la alegerile din 2012, la Consiliul Judeţean. Aflat în dizgraţia multor primari social-democraţi, Ion Călinoiu, porneşte de pe ultimul loc în această competiţie, după ce în ultima perioadă a făcut o serie de greşeli fatale pentru orice politician: licitaţii controversate, dezinteres pentru investiţii sau părtinire în repartiţia fondurilor către primării.

  La Organizaţia PDL Gorj, lucrurile sunt clare şi acest fapt este ştiut de toată lumea. Candidatul partidului, la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj este Ion Ruşeţ, nume greu, care a trecut prin atâtea tururi de alegeri încă din perioada când ocupa funcţii sindicale. Destul de ambiţios, Ion Ruşeţ a demonstrat încă din campania electorală, din organizaţie, că nu îi place să fie pe locul doi, lucru demonstrat prin rezultatul alegerilor la Conferinţa Judeţeană din 19 martie. A ieşit învingător, în ciuda faptului că în organizaţie existau mai multe tabere adverse lui. Experienţa pe care a acumulat-o de-a lungul anilor, în munca cu oamenii, perseverenţa, seriozitatea, dar şi ambiţia ar putea fi atuurile care îl detaşează net de posibilii candidaţi. Nu trebuie omis faptul că de denumărate ori, în discursurile ţinute, Ruşeţ a pus accent pe faptul că organizaţia nu se poate mulţumi cu un număr mic de consilieri judeţeni sau locali „PDL Gorj trebuie să cucerească palatul şi cetatea. Acum suntem pe aleile cetăţii, dar nu este mulţumitor, vom cuceri palatul”.

  Nu scapă de sondaj

  În ceea ce priveşte candidatul USL, la Consiliul Judeţean, aici lucrurile sunt mai complicate decât par. Degeaba organizaţia social democrată a anunţat susţinerea candidaturii lui Ion Călinoiu, pentru că această susţinere nu valorează decât o parte din ceea ce înseamnă nominalizarea candidatului. În cadrul USL se vor comanda sondaje pe vot politic şi candidat, ocazie în cadrul căreia candidatul PSD sau PNL, care va aduce cel mai mare procentaj va fi desemant ca şi candidat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Dacă la PSD Gorj, există o oarecare susţinere pentru Ion Călinoiu, la PNL, candidatul va fi liderul organizaţiei, Dian Popescu, conform prevederilor din statut. Suflul nou, adus de Dian Popescu, faptul că vine din mediul de afaceri, pragmatismul de care a dat dovadă ar putea cântări mult în lupta procentelor din sondaje. Pe de altă parte nu trebuie omise realizările, dar şi insuccesele înregistrate până acum de către autorităţile judeţene, promisiuni care ar putea cântări şi ar putea trage balanţa întrun sens defavorabil.

  În dizgraţia primarilor

  În judeţ nu sunt de dat la o parte nemulţumirile primarilor, de la cei de altă culoare politică, până la cei din organizaţia social democrată. Faptul că anumiţi edili sunt susţinuţi, de către preşedintele Consiliului Judeţean a adus multe critici la adresa lui Călinoiu. Lipsa investitorilor, a locurilor de muncă, a investiţiilor de amploare, infrastructura de proastă calitate pe multe drumuri judeţene, lipsa de interes faţă de zonele turistice, dar şi anumitul mod de gestionare a fondurilor, acestea sunt doar o parte din nerealizările autorităţilor judeţene. Importanţi doar din patru în patru ani, primarii social democraţi, nici nu vor să mai audă de ceea ce înseamnă campanie electorală. „Eu să mai bat pe la porţile oamenilor pentru partid, nu o să vedeţi”, a declarat, supărat, unul din primari, sub protecţia anonimatului ca urmare a unor posibile represalii de la Consiliul Judeţean.

  Licitaţii cu dedicaţie

  Interesele sunt şi au fost mari, gestionarea fondurilor făcându-se doar pe anumite paliere, aşa cum este acela al externalizări serviciului de catering pentru centrele de asistenţă socială. 75 de miliarde de lei vechi ar putea ajunge în conturile unui patron agreat de Călinoiu. La fel şi licitaţia pentru pachetul de promovare turistică a judeţului unde Ion Călinoiu, pare că a direcţionat aproape şase miliarde de lei, către firma unuia dintre vicepreşedinţii PSD Gorj, Bebe Viorel Ionică. Suma se „spală” în doar cinci luni de proiect controversat. Clauzele contractuale sunt aberante şi interzic specialiştii în domeniu prin condiţiile impuse în caietul de sarcini. Ion Călinoiu este conştient că se află pe o pantă descendentă şi chiar propriul partid îl pândeşte pentru a-l scoate din cărţile alegerilor din 2012, în ciuda dorinţei şefului judeţului de a obţine încă un mandat la Consiliul Judeţean după care să se „retragă” în Parlamentul României.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!