spot_img
19.5 C
Târgu Jiu
miercuri, iunie 19, 2024
Altele
  AcasăCulturaColecție donată, de Ambasada Indiei, Muzeului Județean Gorj. Ambasadorul prezent la vernisaj

  Colecție donată, de Ambasada Indiei, Muzeului Județean Gorj. Ambasadorul prezent la vernisaj

  O colecție cu 37 de obiecte tradiționale din India, donație din partea Ambasadei Indiei la București către Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”, a fost organizată într-o expoziție, vernisată zilele trecute, chiar în prezența Ambasadorului Rahul Shrivastava.

  Colecția de obiecte tradiționale cuprinde, printre altele: veste bărbătești, sari-uri, rochii, șaluri, cutii de bijuterii, vase împletite din bambus, tablouri, etc.

  „Expoziția se înscrie în cadrul proiectelor culturale organizate de muzeul nostru, care, de-a lungul vremii, a avut relații cu mai multe ambasade ale țărilor reprezentate în România: Polonia, Mexic, SUA și China. Spre deosebire de celelalte colaborări, expoziția aceasta va avea un caracter permanent, putând fi admirată, de-a lungul vremii, de un public cât mai numeros și diversificat.
  Scopul expoziției este de a familiariza comunitatea locală cu civilizația și cultura indiană. Este o bucurie pentru noi, deoarece în mijlocul nostru se află ambasadorul Indiei în România“, a spus directorul Muzeului Județean Gorj, Dumitru Hortopan.

  Ambasadorul Indiei în România, Albania& Moldova a spus că cetățenii din Târgu Jiu au posibilitatea, prin această expoziție, să fie introduși în cultura indiană: „Este o expoziție care cuprinde lucruri diverse din India și, după cum știți, India este o civilizație foarte veche. Sunt multe civilizații vechi în lume, dar cea indiană are o diferență: multe din lucrurile expuse aici se găsesc în India de peste 5.000 de ani, cum sunt, de exemplu, sari-urile, care sunt purtate de femeile din India de cinci milenii.


  Sper că cetățenii din Târgu Jiu să cunoască o mică parte din India, prin intermediul acestei expoziții. India este un subcontinent. Este o mare diversitate de la o regiune la alta. Sunt, de exemplu, 22 de limbi oficiale. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care turiștii le văd când ajung în India este marea diversitate de culori. Femeilor nu le este teamă să se îmbrace în culori variate.

  În urmă cu câteva luni, am încheiat un program de schimburi culturale între India și România, astfel că sper că și Târgu Jiul va fi implicat în cadrul acestui program de colaborare culturală“.

  Obiectele de artă meșteșugărească și textilele donate de Ambasada Indiei sunt originare din provinciile Jammu, Kashmir, Assam, Nagaland, Madhya Pradesh, Rajasthan, Karnataka și capitala New Delhi.

  După vernisaj, Excelența Sa Ambasadorul Indiei la București a avut o serie de întâlniri cu primarul Municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu și cu vice-președintele Consiliului Județean Gorj, Gheorghe Nichifor, pentru dezvoltarea de relații de colaborare între județul Gorj și India.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!