spot_img
21.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 20, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesDemersuri pentru cea mai mare investiție a CEO

  Demersuri pentru cea mai mare investiție a CEO

  Se fac demersuri pentru concretizarea celei mai mari investiții a Complexului Energetic Oltenia. Este vorba de stabilirea Comisiei de analiză a documentațiilor pentru înființarea companiei care va construi grupul pe gaze de la Ișalnița, cu o putere de 850 MW.

  Comisia va analiza: elementele de fezabilitate, evaluarea autorizată a aportului CE Oltenia, proiectul de Acord al Acționarilor și negocierea documentelor tranzacției cu investitorii selectați. Va fi stabilită și forma finală a documentațiilor pentru constituirea unei societăți cu capital mixt/SPV în vederea construcției unei centrale cu ciclu combinat pe gaz natural de 850 MW la Ișalnița. Aceasta va înlocui blocul 7 și respectiv blocul 8, ambele de 315 MW pe lignit.

  Din asociere va face parte compania ALRO. Cota CE Oltenia deținută din capitalul social, de 59,9% din viitoarea societate mixtă, reprezintă o contribuție de 65 de milioane de euro. Investitorul selectat, ALRO SA, va participa cu o cotă deținută din capitalul social de 40,1%, reprezentând o contribuție de peste 43,5 milioane de euro. Valoarea totală a proiectului este estimată la 506 milioane de euro. Proiectul a primit finanțare și din Fondul de Modernizare, iar noua societate mixtă (SPV) va beneficia de o finanțare nerambursabilă de 50% din proiect. Termenul de punere în funcțiune a centralei electrice pe gaze de la Ișalnița este anul 2026.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!