spot_img
18.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăAdministratieDisperare în rândul primarilor gorjeni. Nu mai sunt bani!

  Disperare în rândul primarilor gorjeni. Nu mai sunt bani!

  Rectificarea bugetară, ultima speranță a primarilor gorjeni. Edilii susțin că nu mai au bani de funcționare iar pentru investii nu au primit, de la Guvern, niciun leu. Nevoile pentru a acoperi urgențele sunt de peste 160 de mii de lei, la nivel de județ.

  Prefectul de Gorj, Cristina Cilibiu, susține că mai multe UAT-uri au probleme cu banii.
  ” 55 de UAT din Gorj au solicitat sprijin financiar. În urma discuțiilor și calculelor făcute, este nevoie de peste 160 de mii de lei. Sumele sunt destul de mari, primarii au nevoie de bani. Sunt probleme pe funcționare, primăriile nu mai au bani pentru achitarea utilităților, sentințe judecătorești. Nu știm ce vor primi, așteptăm să vedem sumele”, a transmis Cristina Cilibiu.

  Primarul din Turburea privește cu îngrijorare spre viitor. Înconjurat de hârtii și fără bani, investițiile gândite sunt ca și inexistente.
  ” Singurii banii ajunși la noi, Primăria Turburea, sunt cei pentru recensământ. În rest nimic, nimic, nicio decizie! În această situație nu putem spera la nimic bun. Ce facem? Închidem Primăria?! Nu știm cum se vor face calculele, dacă vor ține cont de numărul de locuitori. Ne-au dat, la începutul anului, bugete la nivelul anului 2017. Nu țin cont că s-au scumpit utilitățile, parcă toată lumea e legată la ochi. Toate proiectele care sunt, fie că vorbim de Anghel Saligny, PNRR, că vorbim de Ministerul Dezvoltării, le facem degeaba, ne uităm la hârtii. Lumea este dusă în eroare”, a transmis Ion Bîrcă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: