spot_img
22.1 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesÎncă cinci centre de vaccinare din Gorj vor fi puse în funcțiune

  Încă cinci centre de vaccinare din Gorj vor fi puse în funcțiune

  Încă cincicentre de vaccinare împotriva COVID-19 din județul Gorj vor fi puse în funcțiune pentru etapa a doua. Acestea sunt în Târgu Jiu (Școala Gimnazială ”Constantin Brâncuși” Sala de Sport), în stadionul Municipal, Târgu Cărbunești (Clubul Pensionarilor), Motru (Școala Catolică) și Bâlteni (Căminul Cultural).

  Pe lângă acestea, vor rămâne funcționale patru din cele opt centre de vaccinare, constituite la nivelul spitalelor din județul nostru: Centrul de vaccinare Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu; Centrul de vaccinare Spitalul Orășenesc Novaci; Centrul de vaccinare Spitalul Orasenesc Turceni și Centrul de vaccinare Spitalul Orasenesc Rovinari

  60 de persoane pe zi vaccinate în centrele comunitare

  „Începând de săptămâna viitoare, la centrele comunitare, se pot vaccina câte 60 de persoane/zi. Etapa a doua de vaccinare vizează populația cu grad de risc și lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie.

  În prima fază, vor fi vaccinate persoanele cu grad ridicat de risc: adulții cu vârsta peste 65 de ani și persoanele care suferă de boli cronice.

  În categoria bolilor cronice se încadrează următoarele afecțiuni: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni renale, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecțiuni hepatice moderate/severe, afecțiuni autoimune, imunodepresii severe (pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA)“, se arată într-un comunicat de presă al Direcției de Sănătate Publică Gorj.

  În perioada 15-19 ianuarie 2021, se desfășoară campania de vaccinare în centrele de asistență medico-socială și rezidențiale, prin echipe mobile formate din reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Gorj. Pentru centrele de asistență medico-sociale și rezidențiale au fost repartizate 432 doze vaccin anti-Covid.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: