spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesManagerul Spitalului de Urgență Tg-Cărbunești: „De trei săptămâni, Terapia Intensivă este mereu...

  Managerul Spitalului de Urgență Tg-Cărbunești: „De trei săptămâni, Terapia Intensivă este mereu plină“

  Situația de la spitalul suport COVID-19 de la Târgu Cărbunești este foarte dificilă. Managerul Spitalului de Urgență, Constantin Târziu, a precizat că de aproximativ trei săptămâni nu există locuri libere la Terapie Intensivă, deoarece, imediat cum se eliberează un pat, acesta este ocupat imediat: „În momentul de față, la nivelul Spitalului de urgență Târgu Cărbunești mai sunt locuri la nivelul secțiilor care au tratat pacienți, exceptând Secția de Terapie Intensivă unde de trei săptămâni de zile fiecare pat eliberat este ocupat imediat de un alt pacient. Nu prea găsim momente ale zilei în care un pat să fie liber, ca urmare atât a transferurilor din județ, cât și transferurilor pe care le-am primit din alte zone ale țării: București, Brașov, Craiova, Drobeta Turnu Severin“.

  La spitalul din Târgu Cărbunești sunt tratați pacienții care au nevoie de tratament pe toate specialitățile: „Am fost spitalul din regiunea Olteniei care am tratat pacienții COVID-19 pe toate specialitățile pentru că celelalte spitale din jurul nostru nu au toate specialitățile. Nu mai putem face față acestor cereri pentru că Terapia Intensivă este plină zi de zi“, a mai spus Constantin Târziu.

  Personalul medical a obosit

  Personalul medical de la spitalul din Târgu Cărbunești este obosit. „Dotarea spitalului este bună, inclusiv în ceea ce privește tratamentul. Personalul medical a început să obosească după șapte luni zile. Am încercat ca fiecare dintre noi să își ia câteva zile de concediu, pentru că oamenii au obosit“, a menționat managerul spitalului din Târgu Cărbunești.

  „Lucrurile se vor complica de tot“

  Medicul Constantin Târziu susține că lucrurile se vor complica și mai mult atunci când o să apară și virusul gripal: „Când o să apară și gripa, din luna noiembrie, lucrurile se vor complica de tot, pentru că orice pacient care apare la consultație trebuie privit ca un pacient COVID-19. Atunci, toți pacienții trebuie testați pentru a face o deosebire între cei pozitivi și cei negativi“.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. ???Faceti apel la Ministerul sănătății ,guvernul României,la toți dracii de acolo,sa schimbe testele psr,că toate au eroare de 80%si distrugeți pshihic cu covidul vostru,oameni care nu au covid,dar au alte boli….. !!!!!!!!????

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: