spot_img
21.4 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 22, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesMedic rezident după un stagiu petrecut în spitalul din Târgu Jiu: „Am...

  Medic rezident după un stagiu petrecut în spitalul din Târgu Jiu: „Am avut un sentiment plăcut de Franța!“

  Medicul rezident pe Medicină Internă, Călin Andrițoiu, care își desfășoară activitatea în cadrul spitalului din Arad, urmează stagiile de rezidențiat în în diverse specializări la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Acesta a activat în cadrul secției Neurologie și a relatat experiența trăită în orașul său natal: „M-am detașat pentru stagiul de Neurologie în Tg-Jiu din cauza unor probleme personale. Fiind plecat ani și ani, călătorind în diverse locuri în care mă împingea pasiunea pentru cercetare, recunosc că, Tg-Jiu-ul, locul natal, devenise un loc ,,mai străin” decât multe locuri în care am locuit. Așadar aveam unele temeri de adaptare legate de «oltenii mei cei răi». Dar am zis că va trece.
  Acum, după 3 luni, la final de stagiu, vreau să mulțumesc conducerii spitalului care a aprobat detașarea mea și domnișoarei dr. Sorinela Stoichițoiu, șeful Secției de Neurologie care a fost de acord să lucrez aici“.

  „Am făcut primii pași în ceea ce se numește ecografia Doppler“

  Medicul a povestit că s-a simțit ca la un spital din Franța și că medicii l-au ajutat mult: „Așadar prima zi la Spitalul Județean! O doamnă dr. m-a preluat din prima clipă și mi-a făcut o prezentare a secției, circuite, tot ce trebuia să știu pentru început. Am avut un sentiment plăcut de Franța! Exact așa fusesem primit acolo când am mers pentru un contract de cercetare in Besancon. Ulterior am aflat că doamna doctor își făcuse studiile de rezidențiat în Franța.

  Aici, pe Secția de Neurologie, mulțumită doamnei dr. Căliman Cristina, am făcut primii pași în ceea ce se numește ecografia Doppler. Am fost fascinat de ”dragonul roșu“ alias artera cerebrală comună!

  Nu m-am putut abține să nu postez pe pagina mea de Facebook imagini din timpul investigației EEG (mulțumesc doamnei dr. Popescu pentru interpretarea lui). Eram curios de undele mele cerebrale în timp ce mă gândeam la piesa de teatru ”Pacienții doctorului Sacks”, medic neurolog descoperit în această perioadă! Fascinant!

  În cadrul consulturilor interdisciplinare am descoperit alți oameni minunați pe Secțiile de Gastroenterologie (dr. Mălăiuș Vasile), Medicină Internă, Cardiologie. Nu pot să nu amintesc și să mulțumesc colectivului de la Departamentul de Imagistică, oameni care-și făceau timp să discute cu calm și răbdare rezultatele investigațiilor RMN și CT.

  Cum aș putea să nu-i mulțumesc doamnei dr Neamțu care m-a primit cu drag și deschidere în cabinetul de ecografie, un om atât de calm și care-și face treaba în liniște, cu o modestie rar întâlnită?“.

  „Mulțumesc pentru amabilitate și ajutor!“

  Medicul rezident pe Medicină Internă, Călin Andrițoiu, spune că stagiul de la spitalul din Târgu Jiu i-a fost de mare ajutor: „Secția de Neurologie este o secție grea, și, cu toate acestea, deși volumul de muncă este imens, atât asistentele cât și infirmierele, găseau resurse să fie amabile și să se poarte extrem de respectuos.
  Am întâlnit în camera de gardă, un personal amabil, prompt, profesionist: medici, asistente, brancardieri.

  Am fost uimit să merg cu diverse treburi administrative ale stagiului meu, în clădirea de alături și, deși nu știam pe nimeni și nimeni nu mă știa, doamnele de acolo, văzându-mă cu hârtii mă întrebau: «Vă putem ajuta cu ceva, domnul doctor?». Oare e real…mă întrebam…? Mulțumesc pentru amabilitate și ajutor!

  Nu pot decât să fiu bucuros și încântat că am ales să fac stagiul de neurologie în Spitalul Județean din Tg-Jiu! Mulțumesc frumos tuturor!

  Și nu în ultimul rând, ci mai ales, vreau să mulțumesc unui medic cu talent didactic de îndrumător de rezidențiat, un om pasionat și non-conformist, aș putea spune cel mai important om întâlnit în această perioadă, de care cu siguranță mă va lega o prietenie sinceră, așadar: Mulțumesc frumos, doamnei dr. Cristina Căliman!“

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: