spot_img
30.4 C
Târgu Jiu
luni, iulie 15, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesMedicamentele expirate și nefolosite vor putea fi aduse la la punctul special...

  Medicamentele expirate și nefolosite vor putea fi aduse la la punctul special de colectare din curtea Spitalului Județean

  Medicamentele expirate și nefolosite vor putea fi aduse de gorjeni la punctul special de colectare amenajat în curtea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.

  Centrul de colectare are program în fiecare săptămână în zilele de marți și joi, în intervalul orar 10:00 – 12:00.

  „Angajatul unității delegat să se ocupe de această activitate va fi prezent în acest interval, în centrul de colectare, pentru a oferi explicațiile necesare persoanelor care vor veni să aducă medicamentele.
  Medicamentele expirate și cele neutilizate sunt socotite deșeuri periculoase, deoarece ele pot polua apa și solul cu substanțele conținute, iar reziduurile farmaceutice pot ajunge, prin intermediul hranei, în organismul uman.

  Există şi o categorie de medicamente care, conform legii, nu pot fi colectate în spital, respectiv cele psihotrope şi stupefiante, acestea urmând a fi returnate în farmacii.
  Colectarea este organizata separat pe patru tipuri de deseuri, conform Instructiunii nr 6226 / 04.04.2024“, au transmis reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!