spot_img
24.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 25, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesNepoți ai cunoscutei cântărețe Maria Loga, medaliați cu aur și argint la...

  Nepoți ai cunoscutei cântărețe Maria Loga, medaliați cu aur și argint la Olimpiada de Informatică

  Trei nepoți ai cunoscutei interprete de muzică populară Maria Loga au câștigat medalii de aur și de argint la Olimpiada de Informatică. Radu Ștefan și Dragoș Gabriel Loga, frați gemeni în vârstă de 12 ani, elevi în clasa a VI-a la Colegiul Național „Spiru Haret“ din Târgu Jiu, au obținut medalia de aur la faza națională a Olimpiadei de Informatică, iar sora lor, Natalia, cu doi ani mai mare, s-a întors cu medalia de argint.

  Radu Ștefan a obținut un punctaj de 243 de puncte din maximum 300. Acesta studiază Informatica din clasa a IV-a și a deprins primele cunoștințe de la sora sa mai mare: „Am început să studiez Informatică din clasa a IV-a, de la vârsta de zece ani. Am văzut-o pe sora mea mai mare cu doi ani care lucra la Informatică și am început să lucrez și eu. Mă mai ajuta la diferite lecții și probleme și a început să-mi placă. Îmi place să stau la calculator și să scriu coduri. De asemenea, îmi place să citesc diferite probleme cu titluri diferite și mai ales când sunt cu povești“, a spus Radu Ștefan pentru Adevărul. Acesta participă la olimpiada de Informatică din clasa a IV-a, iar până acum a obținut doar medalia de aur la cele trei participări. Radu a mai reușit să se califice și la faza națională a Olimpiadei de Fizică.

  Trebuie să se pregătească zilnic

  Dragoș Gabriel participă din clasa a IV-a la Olimpiada de Informatică și a reușit de fiecare dată să se califice la faza națională, câștigând la primele două participări, care au fost online, medalia de bronz. Acesta mărturisește că este nevoie de antrenament zilnic pentru a face performanță la Informatică. „Este greu, dar dacă lucrez în fiecare zi reușesc să prind ideea și să obțin rezultate bune. Este nevoie de antrenament zilnic la Informatică, ca să înțeleg mai bine problemele, deoarece în fiecare an sunt altele și trebuie să ai antrenament ca să înțelegi cum se folosesc anumite funcții și să înțelegi care sunt cerințele unei probleme“, spune olimpicul.

  „Nu eram atrasă de informatică”

  Sora cea mare a celor doi frați gemeni, Natalia Loga, are vârsta de 14 de ani și este elevă în clasa a VIII-a tot la Colegiul Național „Spiru Haret“ din Târgu Jiu. Ea a obținut medalia de argint la Olimpiada de Informatică. „A fost destul de dificil, dar cei care au lucrat mult și s-au pregătit au obținut și rezultate foarte bune“, a precizat Natalia.

  La început, ea nu a fost captivată de Informatică, dar mama ei a insistat să meargă pe acest drum: „Nu eram atrasă de Informatică, dar mama mea m-a susținut să merg pe acest drum. Din clasa a VII-a, după participarea la olimpiadă, m-am regăsit în această disciplină și a început să îmi placă din ce în ce mai mult. Îmi place ideea de a scrie un cod și sper să creez și aplicații care să ajute oamenii“.

  „Cred că s-ar fi calificat și la olimpiada de clasa a IX-a“

  Flavius Boian, directorul Colegiului Național „Spiru Haret“ și profesor de Informatică, susține că cei doi frați și sora lor pot să rezolve chiar și probleme de clasa a X-a: „Sunt elevi deosebiți. Natalia lucrează și cu ceilalți elevi care sunt în echipă. Noi suntem ca o familie. La Centrul de excelență au fost organizate în fiecare duminică sesiuni de pregătire, iar la școală în fiecare zi, după amiaza, de fiecare dată când simt nevoia. Copiii știu inclusiv materia de clasa a X-a. Eu cred că s-ar fi calificat și la olimpiada de clasa a IX-a“.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: