spot_img
24.7 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesOpt medici de la Spitalul Județean de Urgență au fost diagnosticați cu...

  Opt medici de la Spitalul Județean de Urgență au fost diagnosticați cu COVID-19

  Sursa foto: Facobook/ElenaVlad

  Elena Vlad, medic pneumolog din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, a anunțat că a fost diagnosticată cu COVID-19. Aceasta își roagă pacienții să nu o mai caute o perioadă până când se va reface: „Pentru toată lumea care se întreabă de ce nu răspund la telefon. Am fost diagnosticata cu noul Covid 19. Rog pe toată lumea sa înțeleagă ca acum pentru mine este important sa trec cu bine peste boala asta eu si familia mea. Nu mă mai sunați ca nu pot acum sa va ajut! Sunt bine deocamdată si sper ca voi fi învingătoare cu ajutorul colegilor din infecțioase si ATI. Doamne ajută!“, este mesajul transmis pe Facebook de Elena Vlad.

  Situație dificilă la ATI

  Situația este dificilă pentru că cinci cadre medicale de la secția ATI au fost afectate de COVID-19

  Medicul Tatiana Grecu de la Secția ATI spune că SARS-CoV-2 a atins cinci cadre medicale, iar cele care au rămas fac față din ce în ce mai greu: „Cinci ATI-isti sunt scoși de acest virus din linia întâi. Știe cineva? Sănătate colegei dr. Vlad și colegilor noștri! Liniile de gardă pe medicală și ATI sunt asigurate de puținii medici rămași pe baricade ! ( medici care, nu știu cât timp vor mai rezista !)“, a spus medicul Grecu într-un mesaj de pe Facebook.

  Opt medici de la SJU Târgu Jiu sunt infectați

  Medicul Alexandru Nițu a spus că la data de 24 octombrie numărul medicilor infectați cu COVID 19 este de opt: „Menționăm ca SJU Tg.-Jiu are aprobată o structură cu un număr de 126 de paturi, din totalul celor 864 finanțate de CASJ Gorj, pentru pacienții suspecți/confirmați COVID.

  Totodată, conform acțiunii tematice de control încrucișat efectuat de personal din cadrul Direcțiilor de Sănătate Publică din alte județe s-a constatat că au fost îndeplinite criteriile din machetele de raportare COVID:

  existența circuitelor create în UPU și pe secții în contextul epidemiei COVID-19; este respectat planul privind modalitatea de aplicare a măsurilor in domeniul sănătății publice de risc epidemiologic de infecție cu noul SARS-COV 2; sunt asigurate materialele de protecție și dezinfecție în cantități suficiente; dotarea unității sanitare cu echipamente de protecție și produse biocide în cantități suficiente“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: