spot_img
22.1 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesPacienți de COVID-19 din alte județe, internați la terapie intensivă în Spitalul...

  Pacienți de COVID-19 din alte județe, internați la terapie intensivă în Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu

  O parte dintre pacienții cu COVID-19 care se află la terapie intensivă din Secția de Boli Infecțioase de la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu provin din alte județe.

  „Stăm tot cu terapia intensivă. Partea bună din toată această poveste este că am început să primim pacienți din exterior, din alte județe din țară, deoarece Gorjul este un județ cu o rată de infectare destul de mică. Pacienții sunt aduși din județele limitrofe, acolo unde nu mai sunt locuri libere la terapie intensivă“, a precizat medicul Alexandru Nițu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

  La Terapie Intensivă de la spitalul de pe strada A. I. Cuza se aflau internați astăzi 12 pacienți și nu mai niciun pat liber.

  „Încurajez oamenii să se testeze“

  Alexandru Nițu spune că toți pacienții care prezintă anumite simptome trebuie să se testeze: „Eu vreau să cred că această rată de infectare mică este datorată faptului că oamenii efectiv nu sunt bolnavi, și nu de teama de a se testa. Am întâlnit și astfel de cazuri și încurajez sub nicio formă acest aspect. Chiar dacă singurele simptome ale bolii sunt lipsa gustului și a mirosului, este bine să te testezi pentru că-i poți să-i infectezi și pe alții. Se poate face testul gratuit pentru pacienții spitalului sau cei care se află la domiciliu pot să sune la Ambulanță și să spună că sunt simptomatici și acolo este total gratuit. Eu încurajez oamenii să se testeze“.

  Trei gorjeni au decedat

  În ultimele 24 de ore, Direcția de Sănătate Publică Gorj a anunțat că au fost înregistrate alte 29 noi cazuri de îmbolnăvire. De asemenea, trei persoane, dintre care doi bărbați cu vârste de 54 și 51 de ani, au decedat. Bărbatul de 51 ani suferea de obezitate și hepatosteatoză, iar cel de 54 ani, de fibroză pulmonară și diabet zaharat tip II.

  De asemenea, un alt deces s-a înregistrat la un bărbat în vârstă de 83 ani, care mai suferea de  hipertensiune arterială.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: