spot_img
15.4 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesParlamentar: „Ne dorim ca celor care lucrează în condiții deosebite de muncă...

  Parlamentar: „Ne dorim ca celor care lucrează în condiții deosebite de muncă să li se acorde beneficiile”

  Legea 197/2021, care ar permite minerilor și energeticienilor să iasă la pensie cu 13 ani mai devreme, ar fi putut acorda și facilitățile pentru condițiile speciale de muncă, dacă nu ar fi fost croită prost, potrivit deputatului PSD de Gorj Mihai Weber. Nemulțumiți că legea nu este aplicată în totalitate, grupuri de sindicaliști au depus la sediile PSD din județele unde sunt astfel de situații o scrisoare deschisă.

  Parlamentarul a declarat că sindicaliștii care au depus o scrisoare deschisă la sediile PSD au dreptate să ceară recunoașterea acestor bonificații, dar că nu trebuie uitate partidele PNL și USR care au avut majoritatatea în 2021, când a fost făcută legea..

  „Mă gândesc că au depus și la sediile altor partide, care puteau să le rezolve problema. Mă refer și la USR și la PNL, care în 2021 puteau să rezolve problema, dar n-au vrut. Erau la conducere, aveau majoritatea, puteau s-o facă. Acum sunt doar niște jocuri de imagine, oamenii speculează, se cațără pe nevoile și suferința unora, pentru că știm toți și trebuie să recunoaștem condițiile deosebite, inimaginabile, pe care le au oamenii în cariere.” a declarat Mihai Weber la Radio Infinit.

  Legea 74/2022 se aplică

  Weber a mai spus că Legea 197/2021 trebuia făcută aplicabilă, așa cum este legea 74/2022, pentru ca angajații Complexului Energetic Oltenia care lucrează în condiții deosebite de muncă să-și primească drepturile.

  „O să citesc și eu scrisoarea și o să vedem. Ne dorim ca celor care lucrează în condiții deosebite de muncă să li se acorde acele beneficii, dar totul trebuie făcut legal. Am făcut demersuri, de-a lungul timpului și dau un singur exemplu. Legea 74 funcționează. Ne-am așezat toți la masă, am făcut-o apicabilă și iată că sunt mii de beneficiari.” a mai spus deputatul Mihai Weber.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: