spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesPatru centre disponibile pentru vaccinarea profesorilor

  Patru centre disponibile pentru vaccinarea profesorilor

  Începe vaccinarea dascălilor. La nivelul județului Gorj mai puțin de 40% din angajații sistemului educational au solicitat să fie imunizați. În spijinul lor autoritățile vin cu patru centre de vaccinare,

  „Toată perioada de vaccinare durează până în 10 martie. Estimăm un număr de 60.000 de profesori ce urmează să fie vaccinați. Peste 42.000 de profesori au fost vaccinați și 128.000 de persoane sunt deja programate. Unitățile de învățământ centralizează lista proprie, acestea fiind transmise la ISJ si apoi către DSP. Direcția de Sănătate Publică, în funcție de capacitatea de vaccinare, efectuează programarea beneficiarilor. Procesul de vaccinare ar trebui să dureze între 7-10 zile pentru fiecare județ. Ne dorim ca într-un timp scurt să realizăm această etapă. Locațiile aparțin de spațiile puse la dispoziție de Minsiterul Educației, dar s-au identificat și alte spații”, a transmis Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campanie naționale de vaccinare.

  Centre disponibile

  În județul Gorj vor fi disponibile patru centre de vaccinare. “La stadion avem centru pentru cei de peste 55 de ani cu vaccine Pfizer, sunt 39 profesori înscriși. Mai avem centre la Tismana, Stoina și Bumbești Jiu cu vaccinul Astra Zeneca, destinat persoanelor de până în 55 de ani”, au transmis oficialii ISJ Gorj.

  Cine face testele antigen?!

  În privința testelor rapide, lucrurile sunt clare. 20.800 de teste au fost distribuite județului Gorj. Autoritățile susțin că au fost împărțite în fiecare unitate și că în unele localități testele sunt efectuate, la nevoie, de medicii de familie. “Având în vedere faptul că există doar 36 de cabinete școlare medicale, un număr prea mic comparativ cu școlile din tot județul, se apelează la medicii de familie. Există localități care au semnat un protocol cu medicii de familie din localitățile respective și dumnealor vor merge să aplice aceste teste. În regulamentul de aplicare a testelor rapid scrie că testele pot să fie aplicate și de către asistenții medicali nu numai de medici”,a transmis Dana Constantinescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: