spot_img
21.4 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 22, 2024
Altele
  AcasăCulturaPeste 500 de copii, la activitățile Muzeului Ștefulescu, în doar 3 luni

  Peste 500 de copii, la activitățile Muzeului Ștefulescu, în doar 3 luni

  Peste 500 de copii au participat, în doar 3 luni, la activitățile educativ – recreative de la Muzeul Județean Gorj, de când a demarat Programul de educație muzeală. Aceștia și-au demonstrat creativitatea și îndemânarea la atelierele de artă și de muzică, au aflat lucruri interesante despre trecutul Gorjului și au vizitat expozițiile muzeelor de istorie și de artă.

  Dacă în timpul vacanței înscrierile s-au făcut individual, o dată cu demararea cursurilor în școli au început să vină la activitățile muzeului clase întregi de elevi însoțiți de cadre didactice, de la școlile gimnaziale  Constantin Săvoiu și Sfântul Nicolae din Târgu Jiu, iar înscrierile continuă.

  Activități variate și chiar la cerere

  Organizatorii îi așteaptă, în această toamnă, atât pe gorjeni cât și pe turiști, cu activități educativ-recreative variate, cu povești despre trecutul Gorjului, vizitare de expoziții de istorie, artă și etnografie și cu ateliere de pictură, modelaj, decupaj, foto, vioară, chitară, canto, caraoke, dans, artă decorativă, țesut și altele, fiind deschiși inclusiv la propunerile participanților.

  Toate acestea fac parte din Programul de Educație Muzeală, care a fost deschis din vara acestui an, de Muzeul Județean Gorj, urmând exemplul multor muzee de prestigiu din țară și din lume.

  Activitățile se desfășoară în fiecare vineri, iar acum se află în pregătire progamul lunii octombrie, care va fi anunțat în zilele care urmează. În decembrie, muzeul vă așteaptă la Atelierele lui Moș Crăciun, unde puteți experimenta pictura pe globuri, realizarea de decorațiuni de Crăciun, veți putea participa la atelierele de dans, colinde și la alte activități interesante.

  Materialele sunt puse la dispoziție, ca și mentorii, de către muzeu, iar lucrările rezultate în cadrul atelierelor sunt luate acasă de participanți.

  Programul de Educație Muzeală este organizat de Consiliul Județean Gorj, prin Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”.

  Înscrieri

  Înscrierile se fac la sediul muzeului, din Târgu Jiu, str. Geneva nr. 8, jud. Gorj, în limita locurilor disponibile.

  Preț bilet/2 ore: 10 lei

  Relații suplimentare: 0766.314.582

  Biletele pot fi cumpărate în fiecare zi a săptămânii, conform următorului program:

  Luni-vineri: 7.30 – 16.30

  Sâmbătă-duminică: 7.30 – 13.30

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: