spot_img
5.5 C
Târgu Jiu
vineri, februarie 23, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesPovestea impresionantă surprinsă de un cunoscut fotograf la Poarta Sărutului

  Povestea impresionantă surprinsă de un cunoscut fotograf la Poarta Sărutului

  Vlad Eftenie, unul dintre cei mai cunoscuți fotografi români, a prezentat o impresionantă poveste pe care a surprins-o la Poarta Sărutului.

  Doi soți ajunși la vârsta senectuții au venit să viziteze monumentul iubirii realizat de Brâncuși. Femeia aflată în scaunul cu rotile a fost rugată de soț să-i facă o poză în fața operei lui Brâncuși, dar fotografia nu a fost reușită. Vlad s-a oferit să-i ajute.

  „I-am văzut de departe, în lungul unei raze de soare. Am mărit pasul, deși totul avea loc cu încetinitorul. Am intuit povestea și pulsul a crescut, natural. M-am apropiat, ușor.

  «Uite – îi spune domnul, iar e mișcată poza. Hai să mai încerci o dată». Cu răbdare și duioșie, doamna a reîncercat. Domnul a revenit, a verificat. Nici acum nu era bine, dar era deja rândul doamnei sa fie pozată.

  Atunci am intervenit ușurel și m-am oferit să îi pozez eu, împreună. Era exact ce își doriseră, de fapt. Voiam să iasă perfect. Cu telefonul lor, am șters frumos lentila, poza a ieșit din prima, au fost încântați.

  Nu mai veniseră acolo de nici nu mai știau când, erau emoționați. Eu, la fel, încântat să fiu parte discretă a poveștii lor.

  Am mai rămas puțin pe urma razei și i-am zâmbit înapoi“, a relatat Vlad Eftenie. Acesta este pasionat de operele lui Brâncuși și a reușit să realizeze o serie de fotografii memorabile.

  Cine este Vlad Eftenie

  Dr. Arh. Vlad EFTENIE estre conferențiar universitar și membru al asociaţiilor profesionale OAR si RUR. Cercetare doctorală cu subiectul “Fotografia, instrument metodic de studiu în planul imaginii urbane”.

  „Conferenţiar în cadrul departamentului Sinteza de Proiectare al UAUIM, titular al cursului teoretic “Fotografia ca instrument de studiu şi cunoastere în arhitectură”. Absolvent al UAUIM în 2003 şi al Masterului franco-român de Dezvoltare Urbană Integrată în 2005.
  Autor şi co-autor al unor numeroase studii şi proiecte de arhitectură/urbanism în domeniile educaţiei, comercial, administrativ şi rezidential, in colectivul agenţiei de arhitectura Baumarc Proiect.

  Autor al unor numeroase articole în reviste de specialitate având ca subiect arhitectura şi fotografia de arhitectură“, se arată pe site-ul lui Vlad Eftenie

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: