spot_img
18.6 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesPrezervative și anticoncepționale la prețuri reduse de la Policlinica Spitalului Județean de...

  Prezervative și anticoncepționale la prețuri reduse de la Policlinica Spitalului Județean de Urgență

  Persoanele interesate de viața de cuplu, fertilitate și cele care doresc să evite bolile cu transmisie sexuală sau să evite o sarcină nedorită se pot adresa Cabinetul de Planificare familială din cadrul Ambulatoriului Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, unde pot beneficia de consiliere, dar au și posibilitatea să cumpere prezervative la prețuri reduse.

  „Pacienții pot beneficia de consiliere individuală, inclusiv a cuplului, referitor la identificarea nevoilor legate de sănătatea reproducerii; prevenția infecțiilor cu transmitere sexuală; planificarea sarcinilor în momentele dorite din viață; alegerea metodei potrivite privind contracepția feminină și masculină; consilierea cuplurilor cu probleme de fertilitate; consilierea pregravidică, în timpul sarcinii și postpartum, precum și consilierea în menopauză.

  De la cabinet, pacienții pot achiziționa anticoncepționale și prezervative la prețuri mai mici decât în farmacii. La acest cabinet din Policlinica SJU Târgu-Jiu, un prezervativ costă 0,30 bani, iar anticoncepționalele au prețuri cuprinse între 11,50 și 37 lei/cutia“, se arată într-un comunicat de presă al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

  Eleve și studente vin să le fie prescrise anticoncepționale

  „La Cabinet vin și femei și bărbați, de diferite vârste. Avem și eleve și studente care au priceput că atunci când vorbim despre contraceptive, ele trebuie prescrise de un medic, nu luate după ureche! Femeile din ziua de astăzi sunt mai informate, dar nu generalizăm. Avem și paciente care au venit să ne spună că au probleme după ce au luat anticoncepționale că așa au auzit că ia nu știu care vecină etc. De la noi din cabinet pot achiziționa anticoncepționale și prezervative la prețuri mai mici decât în farmacii”, a spus medicul primar Viorela Flitan de la Cabinetul de Planning.

  „Adresabilitatea la nivel de cabinet-aici vorbim despre tineri și cupluri de orice vârstă care vin la noi, la cabinet. Ne adresăm și femeilor și bărbaților, iar consultația este gratuită, pe baza actului de identitate. Dacă au sub 14 ani, pot să vină cu părinții sau cu un tutore. Nu am avut încă pacienți sub această vârstă. Pacienții care au carte de identitate și sunt elevi sau studenți vin, de obicei, singuri, fără părinți. Un pacient stă în cabinet aproximativ jumătate de oră, căci facem și educație sanitară. În martie 2021 am încheiat și un parteneriat pe educația sănătății la Colegiul Național Spiru Haret. Noi facem prevenție și educație sanitară, stăm foarte prost la acest capitol al educației sanitare, la nivelul județului”, a afirmat medicul specialist Cristina Cornoiu de la Cabinetul de Planning.

  Cabinetul este deschis de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 – 15:00.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: