spot_img
15.1 C
Târgu Jiu
vineri, mai 24, 2024
Altele
  AcasăCulturaReuniune pentru includerea Ansamblului "Calea Eroilor" în patrimoniul UNESCO

  Reuniune pentru includerea Ansamblului „Calea Eroilor” în patrimoniul UNESCO

  O reuniune a avut loc la București cu privire la includerea Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” în patrimoniul UNESCO.

  Secretarul de stat pentru relații interinstituționale, Janina Sitaru, a coordonat întâlnirea de lucru interinstituțională având drept temă dosarul de nominalizare a Ansamblului monumental „Calea Eroilor“, pentru lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

  La reuniune au participat reprezentanți ai Administrației Prezidențiale, Ministerului Culturii, Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Institutului Național al Patrimoniului, Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, Consiliului Județean Gorj, Primăriei Municipiului Târgu Jiu și Centrului de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși“ din Târgu Jiu.

  Secretarul de stat Janina Sitaru a subliniat importanța consolidării dialogului interinstituțional pentru susținerea și promovarea acestui dosar UNESCO, în perspectiva îndeplinirii cu succes a tuturor etapelor procesului de evaluare, care a început la 1 februarie 2023, ca urmare a deciziilor celei de-a 18-a Sesiuni Extraordinare a Comitetului Patrimoniului Mondial.

  O constatare îmbucurătoare este implicarea tuturor actorilor pentru promovarea acestui dosar care-și propune punerea în valoare, la nivel mondial, a operei lui Constantin Brâncuşi, deziderat pe care-l putem atinge doar printr-o bună cooperare interinstituțională. Ne propunem așadar să reușim, la capătul unui efort comun, prin unitate și consens, definirea unei noi pagini a prezenței românești în cadrul UNESCO, în contextul în care această lucrare de artă monumentală se regăsește pe lista indicativă încă din anul 1991“, a declarat secretarul de stat Janina Sitaru.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: