spot_img
24.8 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 16, 2024
Altele
  AcasăNews AlertManu Tomescu spune că legea PLX 618 va avea probleme

  Manu Tomescu spune că legea PLX 618 va avea probleme

  Unul dintre liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia susține că este sceptic cu privire la modul în care va fi aplicată Legea PLX 618 aflată în momentul de față la Camera Deputaților.

  În opinia lui Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului „Energia” Rovinari, proiectul stabilește și perioada 2001 – 2021 ca fiind lucrată în condiții speciale de muncă, însă mărește numărul categoriilor de salariați care vor beneficia de aceste condiții. Este vorba de personalul care a lucrat în siderugie și metalurgie. Prin urmare, numărul de beneficiari va fi mai mare și Guvernul va ridica din umeri când va veni vorba de identificarea surselor de finanțare pentru a pune în aplicare actul normativ care își propune să modifice Legea pensiilor.

  „Va fi crescut numărul de beneficiari prin Legea PLX 618. Ca de fiecare dată Guvernul va întreba care sunt sursele de finanțare. O să vedem și avizul dat pentru această lege. Eu încă am speranțe că Înalta Curte de Casație și Justiție ne va da dreptate în ceea ce privește Legea 197 din 2021, care deja reglementează lucrurile și este în vigoare. Termenul la instanța supremă pentru analiza aplicării unitare a legii 197 este pe 13 martie. Adică peste mai puțin de o lună de zile. Eu sper că acolo va fi luată o decizie favorabilă și legea va fi interpretată unitar de către instanțe”, a declarat Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului „Energia” din Termocentrala Rovinari.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: