spot_img
7.7 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 18, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesSURSE: S-a deschis „Cutia Pandorei” în PNL Gorj

  SURSE: S-a deschis „Cutia Pandorei” în PNL Gorj

  Liberalii sunt furioși pe Ion Iordache, șeful organizației județene, pentru că pleacă primarii spre alte formațiuni, din cauza modului în care e condusă organizația PNL Gorj.  Mai mult, acesta e acuzat că a dat partidul pe mâna a două femei din imediata apropiere a acestuia, potrivit unor surse din interiorul partidului. Deci „s-a deschis Cutia Pandorei”, iar ce va ieși din ea nu pare să fie de bine.

  Potrivit surselor, care au dorit să-și păstreze anonimatul, Iordache a fost pus la zid de liberalii cu state vechi, după ce PSD Gorj a anunțat că primarul comunei Turcinești, Dumitru Modrea, va candida din partea social-democraților la alegerile din 2024 și se vorbește că exemplul său va fi urmat și de alți primari PNL. Mai mult, adevărații liberali s-ar fi simțit jigniți de declarațiile lui Iordache, conform cărora în PNL se face curățenie odată cu plecarea oamenilor, pe care îi și acuză de lipsă de demnitate, sugerând că sunt traseiști. Asta, în condițiile în care el a punctat mai multe partide în doar câțiva ani, printre care PNL, în care a intrat chiar de două ori.

  Iordache este acuzat că urmează orbește strategia făcută de Gabriela Tîrsu, secretar executiv al organizației, pe care a plimbat-o cu el prin diverse partide, punând-o pe funcții importante. De asemenea, se spune că e influențat de Cristina Cilibiu, pe care a ajutat-o să câștige Primăria Turceni, lăsându-i locul lui după ce a plecat în Parlament, iar apoi a pus-o prefect, cu puțin înainte de revenirea lui în PNL, direct pe funcția de șef de organizație.

  Despre ședințele de partid, deja se cunoaște faptul că se poartă pe tonuri ridicate, dictatorial, cu țipete și reproșuri de ambele părți.

  În astfel de condiții, se vorbește în interiorul PNL Gorj că Modrea a dat tonul plecărilor și că mai mulți primari din PNL vor candida din partea PSD la următoarele alegeri. Potrivit legii, primarii nu pot pleca la alt partid din proprie inițiativă, pentru că își pierd mandatul, dar pot schimba „macazul” la finalul acestuia. Alegerile din 2024 se prefigurează a fi extrem de interesante în aceste condiții și rămâne de văzut de partea cui se vor alinia astrele.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: