spot_img
16.2 C
Târgu Jiu
luni, mai 29, 2023
Altele
  AcasăActualitateActul Adițional semnat de sindicatele și administrația CEO, în analiză la ITM

  Actul Adițional semnat de sindicatele și administrația CEO, în analiză la ITM

  Actul Adițional la Contractul Colectiv de Muncă din Complexul Energetic Oltenia va fi depus luni la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, în conformitate cu prevederile Codului Muncii și pentru a se stabili dacă respectă condițiile formale de legalitate. Documentul a fost negociat în ultimele două săptămâni și propune acordarea de majorări salariale, a unor prime, bonusuri și sporuri, începând cu data de 1 aprilie.

  Documentul trebuie să fie analizat, în următoarele zile, de către experții Compartimentului Contracte Colective de Muncă, din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj. Pe lângă adaosul salarial, s-a decis acordarea a patru prime și a unor sporuri.

  Potrivit sindicatelor, este vorba de un adaos de 550 lei acordat de la 01.04.2023; 4 prime de 3.000 lei fiecare; 200 lei fond promovare mediu pe salariați; un spor de 5,5% pentru cei care nu au spor de tură; un spor de producție CFL de 900 lei, precum și un spor de producție majorat pentru lucrătorii care mai activează în minele de subteran. Inspectorii de muncă nu vor analiza nivelul sumelor acordate și al sporurilor, ci dacă Actul Adițional respectă condițiile formale de legalitate.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: