spot_img
9.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, martie 2, 2024
Altele
  AcasăMondenAnsamblul Cununița din Dănciulești, premiat la Eforie Sud

  Ansamblul Cununița din Dănciulești, premiat la Eforie Sud

  Cununita 1În perioada 12-18 iulie, Ansamblul Cununița din comuna Dănciulești a participat la Festivalul Național de folclor ,,Cânt și joc pe plai dobrogean”, care a avut loc la Eforie Sud. În cadrul acestui festival, tinerii de la „Cununița” au obținut diplomă și medalii.

  Cununita 2Pe scena festivalului de la Eforie Sud, județul Constanța, susținuți de un public numeros și iubitor de folclor, au urcat 20 de dansatori din ansamblul Cununița și solistele Roberta Șchiopu, Oana Maria Paraschivu și Elena Camelia Budilică din comuna Dănciulești. Au fost prezentate trei suite oltenesti, iar solistele au interpretat într-un frumos fel, doine și cântece oltenești, cucerind publicul! Grației talentului dansatorilor Ansamblului Cununița, la finalul festivalului, publicul prezent s-a prins cu bucurie într-o mare horă care nu se mai termina! „Sunt copii foarte talentați care trebuie susținuți permanent, susținere pe care o au din partea Primăriei Dănciulești, a primarului Ion Adronescu și a viceprimarului Mohor Constantin Cristian. Având coregrafi foarte buni și susținere, acești copii vor face ca obiceiurile și tradițiile să fie păstrate și tranmise mai departe. Mulțumim copiilor și coregrafilor pentru efortul lor și așteptăm noi realizări”, a declarat pentru Revista Cult-ura Liviu Dascălu din Dănciulești. Liviu Dascălu este bibliotecar – director de Cămin Cultural – şef cu activităţile culturale peste copiii şcolii, un om de un bun simț ieșit din comun, sufletist și mereu aproape de copiii talentați din comună.

  Despre Ansamblul Folcloric Cununița

  danciulesti 11Ansamblul Folcloric Cununița din comuna Dănciulești a fost înființat în anul 2008, de către Consiliul Local și primarul Ion Andronescu la inițiativa lui Liviu Dascălu și a lui Cristian Mohor. Chiar de la început, Ansamblul i-a avut coregrafi pe Adriana și Marian Stelea. Ansamblul Folcloric Cununița reprezintă o modalitate de transpunere a tezaurului folcloric într-un spectacol de obiceiuri populare, de îmbinare a cântecului, dansului şi a versului popular din comuna Dănciulești şi din alte zone folclorice ale ţării noastre, de prezentare pe marile scene a unei combinaţii unice, îmbinând dansurile, cântecul şi mândrul port popular. De-a lungul anilor, tinerii membri ai acestui ansamblu au devenit adevăraţi mesageri ai zonei pe care o reprezintă. Prin activitatea Ansamblului Folcloric Cununița din Dănciulești se urmăreşte păstrarea şi valorificarea bogăţiei culturale, a valorilor tradiţionale. Peste 60 de copii şi tineri din comuna Dănciulești activează în cadrul acestui ansamblu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: