spot_img
17.3 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăMondenLuptătoare DPIR, cot la cot cu bărbaţii la misiuni

  Luptătoare DPIR, cot la cot cu bărbaţii la misiuni

  Este tânără şi nu se teme de nici un infractor. Este pregătită să facă faţă oricărei împrejurări şi nu se dă înapoi de la nici o acţiune, oricât de periculoasă ar fi. Chiar dacă este femeie, colegii de breaslă fac abstracţie de acest lucru şi o consideră un ajutor de nădejde. Vorbim despre prima femeie din Târgu-Jiu, care face parte din echipa celor 22 de luptători de la Detaşamentul de Intervenţie Rapidă din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj.

  Diana are 27 de ani şi de un an şi jumătate este membră a echipei de luptători de la Detaşamentul de Intervenţie Rapidă din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj. Este prima femeie care face parte din echipa luptătorilor de la DPIR şi nu o deranjează acest lucru. Deşi este femeie, ea şi-a ales această meserie destul de grea pentru că se simte puternică şi încă de copilă i-a plăcut să lupte împotriva infractorilor. Cu o înălţime de 1.90, Diana imediat ce îşi pune cagula nu se deosebeşte dintre colegii săi. Participă la toate misiunile, fie ele cât de grele, fără să se sfiiască, iar teama pentru ea nu există, mai ales în acele momente de acţiune. „De mică mi-a plăcut să lupt împotriva infractorilor şi îmi doream foarte mult să ajung poliţistă. Visul meu a fost îndeplinit imediat ce am fost acceptată aici. Colegii mei s-au comportat normal şi m-au acceptat chiar dacă sunt femeie”, dezvăluie Diana, hotărâtă să nu-şi schimbe meseria vreodată.

  Proaspăt căsătorită

  În urmă cu şase luni, Diana s-a căsătorit, iar soţul ei s-a obişnuit deja cu meseria pe care ea şi-a ales-o: „Sunt căsătorită, dar soţul meu s-a obişnuit cu meseria mea, deşi el nu este poliţist. Se îngrijorează puţin atunci când plec în misiuni, dar ştie că mă descurc în orice situaţie şi mai am şi colegii care mă susţin”, mai spune Diana zâmbind. Colegii de serviciu nu se îndoiesc de ajutorul pe care Diana îl poate acorda, atunci când se află în misiune. „Se descurcă excelent în misiuni. Participă fără ezitare la toate misiunile şi pe noi ne ajută mai ales atunci când printre suspecţii reţinuţi se află şi persoane de sex feminin, pentru că le percheziţionează, lucru pe care noi nu-l putem efectua în cazul femeilor. Nu se teme de infractori, aşa cum suntem noi obişnuiţi să credem despre femei, ci pune umărul la treabă la fel ca un bărbat”, spune un coleg al Dianei. Aceasta s-a integrat uşor în colectiv şi participă cot la cot cu ceilalţi bărbaţi luptători ai Detaşamentului de Intervenţie Rapidă din cadrul IPJ Gorj. De la colegi a învăţat să lupte şi antrenamentele pentru ea sunt acum „floare la ureche”.

  Te-ar mai putea interesa

  3 COMENTARII

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: