spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
luni, iunie 5, 2023
Altele
  AcasăNational19 pompieri români, la prima misiune la incendiile din Franța

  19 pompieri români, la prima misiune la incendiile din Franța

  Sursa Foto: in.gr

  IGSU anunţă, vineri seară, că 19 dintre cei 77 de pompieri militari români dislocaţi în Franţa, cu 4 autospeciale de stingere, au derulat prima misiune în zona Quartier Le Frayot, din Sud-Vestul Franţei, anunță g4media.ro.

  ”Misiunile executate de către personalul modulului RO-GFFF-V au constat în limitarea propagării incendiului la clădirile de locuit, menţinerea unei linii de protecţie între frontul incendiului şi zona neafectată, precum şi lichidarea focarelor ascunse, pe o suprafaţă de aproximativ 2,5 kilometri pătraţi”, a transmis, vineri seară, IGSU.

  Sursa citată a precizat că maşinile cu capacitatea de 10.000 l au oferit eficienţă sporită misiunilor, continuitate în intervenţie şi acoperirea în cele mai bune condiţii a suprafeţei afectate de incendii.

  ”Începând cu ora 21:10, tot personalul modulului a ajuns în baza de operaţii. Tabăra pompierilor militari români a fost instalată în localitatea Hostens, departamentul Gironde, unde este şi Punctul de Comandă al omologilor francezi”, a mai transmis sursa citată.

  Misiunea de sprijin pe care România o oferă autorităţilor franceze aflate în lupta cu incendiile de vegetaţie este compusă din deplasarea unui modul specializat de intervenţie format din 77 de pompieri salvatori, cu 17 mijloace de intervenţie.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: