spot_img
5.5 C
Târgu Jiu
vineri, februarie 23, 2024
Altele
  AcasăNational4 semne care îți indică că ochelarii tăi de vedere nu mai...

  4 semne care îți indică că ochelarii tăi de vedere nu mai sunt eficienți (P)

  Indiferent de motivul pentru care ți-au fost prescriși, ochelarii de vedere ar trebui să îți îmbunătățească vederea. Când aceștia nu îți mai sunt de ajutor, este timpul pentru o vizită la optometrist sau oftalmolog, pentru o nouă prescripție de ochelari. Semnele ce pot indica necesitatea unei astfel de vizite sunt numeroase, iar în continuare îți vom vorbi despre câteva dintre acestea. 

  1. Vederea neclară

  Vederea neclară este unul dintre cele mai evidente semne că ochelarii de vedere nu mai sunt eficienți. Cauzele pot fi diverse. Una dintre ele ar fi modificarea dioptriilor. Prescripțiile pentru ochelari ar trebui reînnoite în mod regulat, deoarece dioptriile se pot schimba în timp. Evoluția lor este influențată de afecțiunea oculară pentru care ți s-au prescris ochelarii de vedere, dar și dacă ai respectat sau nu indicațiile oftalmologului sau optometristului în acest sens.

  Vederea neclară mai poate fi un semn că ochelarii nu ți se potrivesc corect, din punct de vedere al dimensiunilor, dar și al faptul că lentilele sunt prea deteriorate pentru a-și mai putea îndeplini rolul.[1]

  Oricare ar fi cauza, dacă porți ochelari de vedere, dar tot nu vezi clar, este timpul să te programezi la un consult optometric de specialitate pentru a primi o nouă prescripție.

  2. Durerile de cap frecvente

  Durerile de cap frecvente pot fi un semn că ochelarii tăi nu mai sunt eficienți. Ca și în cazul de mai sus, motivele pot fi multiple și includ prescripția incorectă și purtarea unor rame nepotrivite. Asigură-te, în primul rând, că prescripția lentilelor este corectă. Dacă te confrunți cu dureri de cap persistente, ar putea fi necesar să-ți verifici vederea.

  De asemenea, ai grijă să alegi ramele potrivite, nu doar din punct de vedere al designului, ci și al dimensiunilor. Acestea nu ar trebui să fie prea strânse sau prea largi. Dacă simți o presiune constantă pe nas sau urechi, ar trebui să te gândești la schimbarea ramelor actuale cu o ramă de ochelari de vedere bărbați Versace VE1274 1468

  În cazul în care durerile de cap persistă, consultă un medic. Acesta poate determina dacă durerile tale de cap sunt cauzate de ochelari sau dacă există alte probleme de sănătate care trebuie abordate.[2]

  3. Nevoia de a strânge din ochi

  Te surprinzi frecvent strângând din ochi în încercarea de a vedea mai clar, deși porți ochelari de vedere? Este un semn că aceștia nu își mai fac treaba cum ar trebui. Acest comportament se produce adesea când persoana încearcă să se concentreze mai bine pentru a vedea clar, pentru a citi, a privi la distanță sau a distinge detalii fine. În acest caz, poate fi un semn că dioptriile ochelarilor nu mai corespund nevoilor actuale ale ochilor, determinând astfel oboseală vizuală și nevoia de a strânge din ochi pentru a compensa.[1]

  Consultă un oftalmolog pentru o examinare completă a ochilor. Acesta poate determina dacă prescripția ochelarilor tăi este încă adecvată sau dacă trebuie ajustată.

  4. Urme clare de uzură pe rame sau lentile

  Îi purtăm zi de zi și nu întotdeauna acordăm atenția necesară curățării, manipulării și depozitării lor corespunzătoare. În aceste condiții, faptul că ochelarii se vor deteriora, uneori mai devreme decât ne-am fi așteptat, nu trebuie să reprezinte o surpriză.

  Dacă ai observat că au apărut zgârieturi pe lentile sau rame, dacă ramele s-au lărgit și nu mai pot reparate ori dacă apar orice alte semne de uzură pe oricare dintre componentele ochelarilor, este timpul să explorezi gama de modele de ochelari de vedere pentru bărbați marca Versace

  Semnele care pot indica faptul că ochelarii noștri de vedere nu mai funcționează la capacitate maximă sunt numeroase și includ vederea neclară, durerile de cap frecvente, nevoia de a strânge din ochi sau urmele de uzură pe rame sau lentile. Unele sunt mai evidente decât altele, dar niciunul dintre ele nu ar trebui ignorate. Dacă ai observat apariția unor astfel de semne, programează-te la un consult de specialitate pentru a primi o nouă prescripție!

  Surse de referință: 

  1. Evans, Laura. „8 Signs You May Need New Glasses”, All about Vision, 18 Jan. 2020, www.allaboutvision.com/eyeglasses/signs-you-need-new-glasses/. Accessed 13 Nov. 2023.
  2. Rachel Ann Tee-Melegrito. „Glasses Giving Me a Headache: Causes, Symptoms, Treatments”, Medical News Today, 2021, www.medicalnewstoday.com/articles/glasses-giving-me-a-headache. Accessed 13 Nov. 2023.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: