spot_img
15.7 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăNational6 lucruri uimitoare de făcut cu zațul de cafea

  6 lucruri uimitoare de făcut cu zațul de cafea

  Care este metoda dvs. obișnuită de eliminare a zațului de cafea uzat? Destinul său se află în coșul de gunoi? Îl aruncați pe fereastră? După cum se dovedește, experiența cafelei nu trebuie să se încheie cu ultima înghițitură din cană. Zațul de cafea este capabil de un bis.

  Există multe lucruri pe care le puteți face cu zațul de cafea, dar multe dintre ele sunt împovărătoare sau nerealiste. Nu ne interesează să vă pierdem timpul, așa că am redus această listă la cele mai importante utilizări. Acestea sunt simple, practice și pline de satisfacții.

  1. Alungați dăunătorii

  Există varietate de insecte cărora nu le plac acizii și aromele intense ale zațului de cafea, chiar și atunci când a fost deja folosit pentru a o prepara. Există câteva moduri în care puteți utiliza acest lucru în avantajul dvs.

  Păstrați coloniile de furnici la distanță de casa dvs. răspândind o linie groasă de 2-3 cm în jurul zonelor vulnerabile. Veți dori să reîmprospătați această linie la fiecare două săptămâni. Puteți, de asemenea, să folosiți cafeaua împotriva melcilor din grădina dvs., răspândind zaț pe pământul din jurul plantelor.

  Nu în ultimul rând, protejați-vă animalele de companie de purici cu o „baie” cu zaț de cafea. Asigurați-vă că faceți acest lucru afară – nu doriți ca puricii să sară peste tot în jurul casei dvs. într-o frenezie – și că animalele nu ingerează cafea, deoarece aceasta le poate fi toxică.

  Aceste soluții de dăunători naturale sunt eficiente, ieftine și ușor de implementat.

  2. Folosiți-l ca un scrub exfoliant pentru corp

  Textura grunjoasă și conținutul acid al zațului de cafea îl determină să fie un bun exfoliant. Cu doar câteva ingrediente simple, vă puteți crea propriul exfoliant corporal. Amestecați aceste articole în bucătăria dvs. și păstrați-le într-un borcan:

  • 3 linguri zaț de cafea
  • 1 lingură ulei natural (nucă de cocos, semințe de struguri, migdale)
  • 1 lingură zahăr brun

  3. Faceți lumânări de casă cu aromă de cafea

  Dacă vă place să faceți lumânări, vă va plăcea și să folosiți zațul de cafea ca ingredient. Nu veți mai dori niciodată să folosiți uleiuri aromatice – zațul de cafea miroase mult mai autentic și arată minunat, atunci când este stratificat în lumânări.

  Pe măsură ce lumânările ard, zațul devine expus și căldura eliberează aromele bogate de cafea. Dacă nu ați mai făcut niciodată lumânări, căutați un tutorial ușor pentru a vă ajuta să începeți.

  4. Îndepărtați reziduul produselor din păr

  Zațul de cafea, datorită texturii sale abrazive, este excelent pentru a vă scăpa părul de reziduuri lipicioase.

  Oricât ar suna de grozav ideea de șampon și balsamuri naturale, reziduurile pe care acestea le lasă adesea în urmă pot face experiența mai neplăcută. Multe persoane folosesc oțet de cidru de mere pentru a le clăti, dar acesta nu este ușor de utilizat.

  Este mult mai ușor să păstrați un borcan cu zaț de cafea lângă articolele de duș. Când vă spălați părul, păstrați-vă câteva momente pentru a-l amesteca cu produsul natural. Reziduul se va lipi de zaț, în loc de părul dvs.!

  5. Folosiți-l ca îngrășământ de grădină sau pentru compost

  Zațul de cafea este o completare grozavă în grădini sau în compost. Acesta este foarte bogat în azot, ceea ce înseamnă că adăugarea de zaț de cafea în compost face ca viermii să rămână prin preajmă.

  Zațul este, de asemenea, bogat în magneziu, potasiu, calciu și alte vitamine și minerale. Acest lucru îl face un îngrășământ decent. Răspândiți-l în jurul grădinii sau pe sol, între anotimpuri.

  Aveți grijă să nu adăugați zaț în zonele în care cultivați plante care ar putea fi deteriorate de o creștere a acidității solului.

  6. Reparați zgârieturile de pe mobilier

  Dacă aveți mobilier cu zgârieturi sau urme, există o soluție ușoară. Cele mai multe produse sunt scumpe, dificile și utilizează materiale toxice. Zațul de cafea face același lucru, fără niciunul dintre aceste dezavantaje.

  Pentru a remedia acele zgârieturi inestetice, luați un bețișor de urechi și zațul de cafea. Turnați câteva picături de apă peste zaț și tamponați vârful bețișorului în amestec.

  Apoi, tamponați ușor vârful bețișorului pe zona cu probleme și așteptați 5-10 minute. Îndepărtați excesul cu o cârpă moale și vedeți cum arată. Repetați procesul dacă este necesar.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: