spot_img
23.1 C
Târgu Jiu
luni, iunie 24, 2024
Altele
  AcasăNationalAsociaţia Delta Dunării apel către agențiile de turism: ”turismul În viteză” are...

  Asociaţia Delta Dunării apel către agențiile de turism: ”turismul În viteză” are efecte dezastruoase

  Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD) a făcut marţi un nou apel către agenţiile de turism din România pentru a renunţa la excursiile de o zi în rezervaţie, cu plecare din Bucureşti sau Ploieşti, susţinând că acest produs turistic este unul dintre cele mai nocive pentru zonă.

  Reprezentanta asociației, Corina Davidov, a declarat pentru AGERPRES că luni, la Sulina, aproape 30 de reprezentanți ai unor agenții de turism s-au întâlnit cu directori ai unor unități de cazare pentru a discuta despre o eventuală colaborare.

  „Dragi reprezentaţi ai agenţiilor de turism din toată România, vă rugăm să nu mai vindeţi turiştilor cel mai toxic produs turistic pentru Rezervația Biosferei: excursie de o zi în Delta Dunării cu plecare din Bucureşti-Ploieşti! Aceste excursii sunt o crimă pentru mediu, dar şi o păcăleală pentru turistul care crede că va vedea toată Delta după o goană de 300 km în autocar, apoi alţi km cu barca, în viteză pe canale. Sunt efecte dezastruoase asupra vegetaţiei, faunei şi sunt şanse mari ca turistul să nu se mai întoarcă niciodată în Deltă, pentru că ceea ce vede prin plasticul bărcii îi va lăsa un gust amar“, se menționează în mesajul AMDTDD postat pe facebook.

  ”Delta se vizitează în tihnă”

  În postare, reprezentanţii asociaţiei îndeamnă agenţiile de turism să promoveze pachete turistice neagresive faţă de natură.

  „Ajutaţi-l pe turist să înţeleagă că Delta se vizitează în tihnă, pe îndelete, cu bărci descoperite, cu viteză mică, în caiac, ascultând ciripitul păsărilor, admirând frumuseţea canalelor şi a florei, faunei care ne înconjoară. Avem o singură Deltă în ţara noastră şi împreună trebuie să învăţăm să protejăm această minune a naturii!“, au scris reprezentanţii AMDTDD.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!