spot_img
12.2 C
Târgu Jiu
sâmbătă, decembrie 2, 2023
Altele
  AcasăNationalAustria caută modalități noi de a bloca integrarea României în Schengen

  Austria caută modalități noi de a bloca integrarea României în Schengen

  Austria pare determinată să mențină România în afara zonei Schengen, conform ultimelor declarații ale ministrului austriac de Interne, Gerhard Karner.

  În cadrul unei conferințe la Bruxelles, ministrul a subliniat hotărârea țării sale de a bloca extinderea spațiului Schengen. Argumentul principal l-a constituit criza imigranților, iar exemplul recent de pe insula italiană Lampedusa a fost adus în discuție pentru a evidenția preocupările umanitare legate de această problemă.

  „Când vedem imaginile din Lampedusa, când vedem cât de mare este presiunea asupra Europei în ceea ce privește problema migrației ilegale, știm că trebuie să continuăm să lucrăm din greu și intens la acest pact privind azilul și migrația, pe care l-am adoptat aici la 8 iunie. Trebuie să facem ceea ce am convenit, și anume, să securizăm mai bine frontiera externă a UE, (să implementăm) procedurile rapide la frontierele externe și cooperarea cu țările terțe sigure, deoarece acestea dau viață punctelor cheie ale acestui pact și pentru asta ne luptăm astăzi”, a spus Karner, la postul Antena 3 – CNN.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: