spot_img
14.6 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăNationalBundesliga pe final: calm aparent sau un vulcan ce stă să erupă?

  Bundesliga pe final: calm aparent sau un vulcan ce stă să erupă?

  Sursa foto: pixabay.com

  Lucrurile par calme în tabloul general al Bundesligii – cel mai titrat campionat german de fotbal – însă totul poate fi o aparență înșelătoare. Peste unul din cele mai puternice competiții naționale intercluburi din Europa, pandemia și-a pus, inevitabil, amprenta, mai multe formațiuni raportând pierderi financiare însemnate. Acestea sunt rezultate din interdicția accesului spectatorilor pe stadioane și, subsecvent, scăderea drastică a încasărilor din bilete vândute la meciuri. 

  Se va păstra liniștea aparentă a clasamentului actual sau vor apărea surprize spectaculoase în meciurile următoare?

  La o privire mai atentă a clasamentului actual din Bundesliga se poate observa destul de ușor că lucrurile nu sunt atât de liniștite pe cât ar putea părea. Cu numai câteva săptămâni înainte de finalul sezonului, care, se va termina în luna mai 2021, ocupanta locului secund, Leipzig va încerca din răsputeri să reducă din diferența față de fruntașa Bayern München și, în același timp, să-și mărească confortul locului ocupat pentru a nu avea parte de surprize neplăcute din partea următorilor clasați. 

  Locurile 3, 4 și 5 din clasamentul actual indică însă un tablou mult mai războinic. La diferențe de doar 1 până la 3 puncte, trei echipe se vor bate dramatic pentru a prinde podiumul, cei de la VfL Wolfsburg având un meci direct greu cu echipa Leipzigului în data de 16 mai. Cota actuală estimată, de 3.90, pentru câștigarea meciului a echipei din Wolfsburg nu este prea încurajatoare față de cea de 1.80 a RB Leipzig, însă surprizele nu sunt excluse. Totuși, ar trebui să nu uiți că nivelul cotelor se poate schimba și de aceea este indicat să verifici frecvent ultimele actualizări.

  Lucrurile se arată a fi destul de explozive pentru Borussia Dortmund, care se află foarte aproape de atingerea obiectivului unui loc în Liga Campionilor și va lupta cu determinare pentru a-și atinge acest deziderat, mai ales că sumele oferite de UEFA pentru echipele care acced în această competiție de elită nu sunt deloc neglijabile. Cei peste 15 milioane de euro pe care i-ar obține astfel ar fi o veritabilă gură de oxigen pentru clubul care a avut pierderi de peste 26 milioane de euro numai în perioada 2020-2021, în mod special din cauza pandemiei și, implicit, a reducerii drastice a încasărilor.

  Tabloul momentului asupra situației din Bundesliga arată că Bayern München este la o distanță destul de confortabilă față de următoarea clasată și nu ar mai trebui, teoretic, să-și facă prea multe griji în ceea ce privește câștigarea titlului de campioană a prestigioasei ligi. Cu nu mai puțin de 86 de goluri marcate pană acum și cu doar 40 primite, echipa s-a stabilit solid în fruntea clasamentului înaintea meciurilor ce vor avea loc în prima jumătate a lunii mai 2021. 

  Echipa stă bine din punct de vedere statistic și în ceea ce privește posesia balonului cu nu mai puțin de 58% din timpul efectiv jucat în acest sezon, dar și în privința șuturilor spre poarta adversă, depășind cu peste 532 de astfel de acțiuni pe următoarele clasate ale statisticii din acest domeniu, RB Leipzig și Borussia Dortmund cu 486, respectiv 459 de lovituri directe. 

  Agresivitatea celor de la Bayern este confirmată, de altfel, și de oferta de cote de la Sportingbet.ro, pe care o poți studia înainte de a da un click aici pentru a paria pe echipele preferate din acest campionat. 

  În concluzie, finalul Bundesligii se anunță interesant și nu se poate zice cu certitudine că zarurile au fost aruncate, urmând a se desfășura câteva meciuri aprig disputate mai ales de echipele clasate pe locurile din urma liderului. 

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: