spot_img
18.5 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 24, 2024
Altele
    AcasăExterneCând apare Superluna Buck, cea mai mare din 2022

    Când apare Superluna Buck, cea mai mare din 2022

    Sursa foto: Andrei Zota

    În această lună, observatorii cerului vor avea şansa de a surprinde o privelişte a celei mai mari Superluni din 2022, numită şi Superluna Buck, anunță stiripesurse.ro.

    Luna Buck a fost numită așa de triburile Algonquin, pentru că luna iulie este momentul în care tinerii cerbi buck îşi arată, de obicei, coarnele înmugurite, conform Mediafax.

    Superluna va fi vizibilă pe cer atunci când va atinge punctul cel mai plin miercuri, 13 iulie. NASA spune că Luna va apărea plină timp de aproximativ trei zile. Această plenitudine va începe marţi dimineaţa devreme şi va dura până vineri dimineaţa devreme.

    Dacă vreţi să aveţi şansa de a vedea cea mai mare Superlună din 2022, tot ce trebuie să faceţi este să ieşiţi afară miercuri după-amiază. Veţi putea vedea Luna cel mai bine când aceasta va răsări în în funcţie de locaţia în care vă aflaţi. Acest lucru se întâmplă de obicei cu aproximativ 90 de minute înainte ca Soarele să apună. Cu toate acestea, se va întâmpla puţin mai târziu, pe măsură ce nopţile trec.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: