spot_img
19.2 C
Târgu Jiu
joi, iulie 25, 2024
Altele
  AcasăAdministratieWeber: Banii pentru UM Sadu, tot necheltuiți

  Weber: Banii pentru UM Sadu, tot necheltuiți

  Retehnologizarea Uzinei Mecanice Sadu bate pasul pe loc. De ani de zile, în conturile unității există sumele necesare acestor investiții majore, însă nu este găsit distribuitor care să livreze echipamentele necesare. Cele 10 milioane de euro repartizate unității strategice stau neatinse, în timp ce angajații se chinuiesc să mențină linia de producție la capacitate. Deputatul PSD Mihai Weber spune că rezolvarea acestei situații ține și de actul de management.

  Parlamentarii și-au făcut datoria de a oferi sprijin unității, prin alocarea sumelor necesare, acum revine sarcina conducerii UM Sadu să rezolve problemele.

  “Păcat că nu se fac pași importanți pentru retehnologizare. A fost și o problemă de transfer la nivel de conducere. Unii directori au ieșit la pensie, schimbul nu s-a întâmplat rapid, așa cum ne doream. Ministrul Economiei a fost prezent la Gorj. A văzut cum se prezintă situația la uzină. Este și o problemă cu UAT-ul de acolo, în sensul că există o datorie pe care uzina o are către Primăria Bumbești-Jiu. S-a găsit o soluție, de a ceda un imobil în contul datoriei, însă văd că lucrurile trenează nejustificat de mult. Trebuie intervenit. Cu siguranță, se va rezolva problema retehnologizării UM Sadu. Aproape 10 milioane de euro au fost virate în conturile fabricii de armament, prin majorare de capital, dar, din diferite motive, n-au putut fi achiziționate liniile tehnologice noi. Depinde și de actul de management, de implicarea celor care conduc, pentru a parcurge pașii necesari pentru cheltuirea banilor”, a declarat deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!