spot_img
15.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 4, 2024
Altele
    AcasăNationalCare sunt vinurile potrivite pentru mesele de Sărbători?

    Care sunt vinurile potrivite pentru mesele de Sărbători?

    Vă oferim câteva recomandări de vinuri pentru Crăciun și Anul Nou

    Cina este partea preferată a Crăciunului pentru mulți oameni, când ne bucurăm cu adevărat de cele mai bune mâncăruri, de cea mai plăcută companie și, desigur, de cele mai bune băuturi. Desigur, vinul este o parte fundamentală a unei cine de Crăciun de neuitat și aici vă explicăm care sunt cele mai bune vinuri pe care le puteți obține pentru a marca ocazia.

    Nimic ca un vin bun pentru a însoți toate preparatele delicioase și grele pe care le consumi la ora cinei de Crăciun. Dar ce vin sa alegi? Există atât de multe opțiuni, iar împerecherea poate schimba dinamica întregii experiențe.

    Asocierea se înțelege ca acompaniamentul unui fel de mâncare cu o băutură, asta pentru a accentua aromele ambelor. În teorie, unul va scoate ce e mai bun în celălalt și invers.

    În cazul cinei de Crăciun, alegerea ta se poate baza pe felul principal de la masă, deoarece toate celelalte feluri de mâncare se vor învârti în jurul preparatului respectiv. Așa că planificați bine meniul.

    Curcan

    Unul dintre felurile tradiționale de mâncare la masa de Crăciun – mai ales în ultimii ani – este carnea de curcan. În funcție de cum este gătit, este de obicei scăldat în sosuri și umplut cu tot ce poate pune bucătarul acolo. Sunt multe variabile în joc. Deci vinul potrivit trebuie să se joace cu multe, inclusiv cu garniturile.

    Crama Recas cauta pe Emag brandul favorit

    Vinul roșu ales pentru curcan este de obicei Pinot Noir. Dintre albi, un pariu foarte sigur este Sauvignon Blanc. Dar poate cel mai versatil este un Chardonnay.

    Carne de porc

    Carnea de porc este o altă carne preferată de Crăciun printre felurile principale. Fie că este gătită la cuptor, pe grătar, afumată sau înmuiată în sosuri, carnea de porc cere ceva dulce la gust pentru a o însoți.

    Poți să-i satisfaci pe toți la masă cu un Riesling dintre vinurile albe, sau dacă preferi un roșu, acolo ai un Merlot. Nu vă place niciunul dintre acestea sau se dovedesc a fi oarecum dificil de găsit? Încearcă un Pinot Noir.

    Coaste

    Coastele nu sunt de obicei un fel de mâncare tradițional pentru cina de Crăciun, dar este o opțiune bună pentru familie atunci când curcanul este lăsat pentru Anul Nou. Desigur, vinurile albe au tendința de a nu atinge profilul de aromă puternic al unei coaste, așa că nu există niciun motiv pentru a părăsi vinurile roșii

    În această categorie, ați face bine să alegeți un Cabernet Sauvignon sau poate o Fetească Neagră. Un alt hit? Încercați un Syrah.

    Pește

    Și aici sunt mai multe opțiuni, în funcție de tipul de pește preparat la cina de Crăciun. În general, se asociază cu vinuri ale seci ca Chardonnay, Riesling, Fetească regală, Sauvignon Blanc. Peștele afumat merge cu toate cele de mai sus, dar și cu un Pinot Grigio sau cu un vin spumant alb. Păstrăvul sau știuca sunt mai bune în combinație cu un vin alb sec sau demisec.

    Fructele de mare

    Și în România, oamenii au prins tot mai mult gustul fructelor de mare, mai ales la ocazii speciale, cum este Sărbătoarea de Crăciun și cina aferentă cu familia sau prietenii. Cu fructele de mare se potrivesc de minune vinurile albe seci ca Sauvignon Blanc sau Fetească Albă.

    Vită sau miel

    Nu sunt opțiuni la fel de populare de Crăciun, cel puțin nu în România, dar gusturile nu se discută. Fiecare alege ce dorește în serile de Sărbătoare, alături de familie sau prieteni. Carnea de vită se asociază foarte bine cu vinurile roșii seci precum Feteasca Neagră, Shiraz sau Negru de Drăgășani.

    Carnea de miel va fi pusă mai bine în valoare de vinuri roșii seci sau chiar un vin roze, precum Feteasca Neagra, Negru de Dragasani sau Cabernet Sauvignon.

    De Anul Nou

    Deși petrecerea de Anul Nou nu se remarcă printr-o cină la fel de generoasă tipică cu toată familia în jurul mesei – precum Crăciunul – există vin din belșug pentru toată lumea.

    Crama Recaș – oferte (LINK)

    De fapt, vinul joacă un rol important atunci când ceasul bate miezul nopții și Anul Nou. Din acest motiv, această sărbătoare este de obicei asociată cu emoția de a pocni dopul unei sticle de vin spumant și mai ales dacă este vorba de o șampanie.

    De ce? Pentru că oamenii așteaptă cu nerăbdare un an de mari triumfuri și realizări. Este o zi a superstițiilor și a ritualurilor excentrice, iar oamenii marchează adesea ocazia cu cea mai scumpă băutură în bucătărie, de obicei șampanie. În România, vinul spumant este mai des întâlnit decât șampania.

    Evident, în cazul în care nu ai la îndemână un vin spumant românesc, poți servi și un Prosecco italian.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: