spot_img
15.6 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăNationalCum a evoluat piața telefoanelor pliabile cu Samsung în fruntea „plutonului”

  Cum a evoluat piața telefoanelor pliabile cu Samsung în fruntea „plutonului”

  Când Samsung Electronics a prezentat primul său prototip de telefon flexibil în 2011, puțini și-au imaginat că au în față o imagine a viitorului industriei telefoanelor mobile. Acum, un deceniu mai târziu, Samsung a livrat de 4 ori mai multe dispozitive pliabile în 2021 decât în ​​2020, depășind așteptările analiștilor, care preconizau doar o triplare a pieței.

  Entuziasmul utilizatorilor pentru dispozitivele pliabile Samsung poate fi văzut în succesul seriei Galaxy Z, deoarece în prima lună de la lansare, Galaxy Z Fold3 și Z Flip3 au depășit vânzările totale cumulate ale Samsung de dispozitive pliabile în 2020.

  Având în vedere că livrările de smartphone-uri pliabile vor crește de zece ori până în 2023, este timpul să ne uităm înapoi la momentele cheie, inovațiile majore și parteneriatele importante care au contribuit la transformarea dispozitivelor pliabile în ceea ce sunt astăz.

  Telefoanele pliabile: smartphone-urile de care nu știam că avem nevoie

  Samsung a introdus pentru prima dată conceptul de ecrane flexibile în 2011, dar a durat mai mult de un deceniu pentru a aduce dispozitive pliabile consumatorilor din întreaga lume.

  Samsung Flip vezi pe Emag gama completa de telefoane Samsung!

  Următoarea etapă importantă a venit în 2019, când Samsung și-a adus în sfârșit viziunea pliabilă la realitate cu Galaxy Fold, primul său dispozitiv pliabil. La scurt timp după, a sosit Galaxy Z Flip, cu un design elegant cu clapetă – un omagiu adus vechilor telefoane cu clapetă – care a făcut din acest smartphone un „icon” instantaneu.

  După un deceniu de progres și trei generații de inovație, Galaxy Z Fold3 și Z Flip3 au adus o durabilitate mai mare și o experiență mai bună pentru utilizator. Nu numai că au stabilit un nou standard în industrie, dar au reaprins și interesul consumatorilor pentru smartphone-uri în general, într-o perioadă în care consumatorii deveniseră tot mai reticenți la schimbarea telefoanelor mobile.

  Inovațiile din spatele tehnologiei

  De la crearea de noi materiale și metode până la depășirea provocărilor mecanice, crearea unei game pliabile a necesitat ca Samsung să reimagineze smartphone-urile din interior spre exterior.

  Încă de la început, inginerii de la Samsung au înțeles că cheia creării unei noi categorii ar fi dezvoltarea unei serii de noi tehnologii pentru a se asigura că dispozitivele răspund așteptărilor consumatorilor din întreaga lume.

  De exemplu, Infinity Flex Display și Samsung UTG au făcut posibil primul ecran pliabil din sticlă din lume. În timp ce ecranul poate fi o bucată continuă de sticlă, corpul unui pliabil are două componente distincte, această structură unică a însemnat că, pentru a păstra un design suficient de subțire pentru utilizarea de zi cu zi, inginerii au trebuit să regândească complet amplasarea ecranului și componentele interne. Această provocare a inclus proiectarea unui nou sistem intern de răcire, precum și a unui sistem de baterii duble cu tehnologie care optimizează mai multe surse de alimentare ca una singură.

  Pentru a se asigura că dispozitivele sunt capabile să reziste la sute de mii de plieri, a fost proiectat un mecanism de balamale Hideaway, cu tehnologia Sweeper pentru a ajuta la apărarea dispozitivului de praf și alte reziduuri. Balamaua a adăugat, de asemenea, un nou strat de funcționalitate dispozitivelor pliabile de la Samsung, permițându-le să rămână desfășurate ca un întreg, ceea ce este perfect pentru a viziona videoclipuri, a efectua apeluri video sau a face selfie-uri fără mâini.

  Devotamentul Samsung pentru crearea de noi inovații pliabile i-a permis să atingă o altă piatră de hotar în 2021 odată cu lansarea Galaxy Z Fold3 și Z Flip3, primele pliabile care au primit un rating de impermeabilitate IPX8.

  Cu toate acestea, caracteristicile care disting pliabilele Samsung nu sunt toate ascunse sub ecran. Cu App Continuity, o interfață de utilizator receptivă, care oferă tranziții fără întreruperi între modurile pliat și desfășurat și funcții precum Fereastră multiactivă și modul Flex, dispozitivele pliabile Samsung au deblocat noi moduri de a lucra, de a te juca și de a te exprima.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: