spot_img
8.1 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 18, 2024
Altele
  AcasăNationalCum își urmărește utilizatorii și colectează informații aplicația TikTok

  Cum își urmărește utilizatorii și colectează informații aplicația TikTok

  Consiliul Operativ de Securitate Cibernetică a transmis autorităților și instituțiilor publice centrale și locale un set de recomandări cu privire la eliminarea și interzicerea aplicației TikTok de pe dispozitivele de serviciu.

  În cadrul ședinței Consiliului Operativ de Securitate Cibernetică, condus de CSAT, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, a prezentat un raport tehnic detaliat despre riscurile de securitate cibernetică asociate cu instalarea și utilizarea aplicației TikTok. Raportul evidențiază următoarele aspecte:

  • Conform Termenilor de utilizare, aplicația permite colectarea directă de informații de advertising de pe propriile site-uri prin intermediul unor utilitare precum TikTok Advertising, inclusiv TikTok Pixel.
  • Aplicația poate obține o cantitate semnificativă de informații despre dispozitivul utilizatorului, cum ar fi: SSID Wifi, numărul de model al telefonului, seria cartelei SIM, IMEI, citirea SMS-urilor, adresa MAC a dispozitivului, numărul de telefon, date GPS, detalii despre alte conturi conectate la dispozitiv și acces complet la Clipboard. Aceasta poate genera riscuri de securitate cibernetică, deoarece multe aplicații de gestionare a parolelor exploatează clipboard-ul.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: