spot_img
1.7 C
Târgu Jiu
marți, decembrie 5, 2023
Altele
  AcasăNationalDIICOT: Percheziții pentru arme și droguri, în 15 județe ale țării

  DIICOT: Percheziții pentru arme și droguri, în 15 județe ale țării

  Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a făcut, marți, în colaborare cu alte structuri, percheziții în 15 județe din țară. Scopul este destructurarea unei rețele care se ocupă contrabanda în domeniul armelor și traficul de drogur, în special, dar și cu alte fapte ilegale. În dosar sunt cercetate fapte care s-ar fi produs pe decursul a mai mult de un an.

  „La data de 12.09.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud împreună cu polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul  I.G.P.R.,  ai Serviciilor  Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din  IPJ Bistrița-Năsăud , Cluj, Sălaj și Suceava și Direcția Generală Anticorupție efectuează 30 de percheziţii domiciliare pe raza județului Bistrița-Năsăud într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat , nerespectarea regimului armelor și munițiilor, braconaj cinegetic, contrabandă calificată, uz de armă fără drept, abuz în serviciu și trafic de droguri de risc și mare risc.

  S-a reținut că, în perioada iunie 2022 – septembrie 2023, membrii grupului au sustras sau procurat ilegal arme de foc, din Spania sau din alte țări ale Uniunii Europene, le-au introdus pe teritoriul României și plasat în circuitul ilegal, în scopul utilizării la acțiuni de braconaj cinegetic și la alte activități ilegale.

  De asemenea, în aceeași perioadă, membrii grupului au comercializat pe raza județului Bistrița-Năsăud, în mod repetat, droguri de risc și mare risc.

  Peste 20 de persoane urmează a fi conduse pentru audieri la sediul DIICOT Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud.

  Acţiunea beneficiază de sprijinul specialiștilor criminaliști și luptătorilor de la serviciile acțiuni speciale din Bistrita-Năsăud, Mureș, Cluj, Alba, Arad, Harghita, Covasna, Maramureș, Sălaj, Hunedoara, Satu Mare, Bihor, Sibiu, Suceava și Neamț,

  Activitățile judiciare sunt realizate cu sprijinul  Europol – Ap. Weapons & Explosives și al polițiștilor spanioli din cadrul Guardia Civil – Unitatea Centrală a Informațiilor.

  Suportul de specialitate a fost asigurat Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

  Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.” a transmis DIICOT.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: